Απίστευτο - Ναυτικός ανεβαίνει σε κινούμενο πλοίο με μοναδική τεχνική


Ο τρόπος της επιβίβασης του εν λόγω ναυτικού έχει γίνει παγκόσμιο viral, με πολλούς να απορούν με το θάρρος και την ευρηματικότητά του.

Μέχρι στιγμής νομίζαμε ότι για να επιβιβαστεί ή να αποβιβαστεί κάποιος από ένα πλοίο θα πρέπει αυτό να βρίσκεται στο λιμάνι και να είναι ακινητοποιημένο για την αποφυγή δυσάρεστων γεγονότων κι ατυχημάτων.

Όμως, το πλήρωμα του παρακάτω φορτηγού πλοίου βρήκε ένα λιγότερο χρονοβόρο αλλά εξαιρετικά επικίνδυνο τρόπο ώστε να επιβιβάσει ένα μέλος του πληρώματος που είχε ξεμείνει στις παγωμένες εκτάσεις της περιοχής Χαϊλουότο στην Φινλανδία.

Έτσι, αντί το σκάφος να σταματήσει για να μπορέσει να ανέβει ο ναυτικός, ο τελευταίος βρήκε τον τρόπο ώστε να μην καθυστερήσει ούτε δευτερόλεπτο το ταξίδι του πλοίου με την επιβίβασή του.

Με τη βοήθεια ενός ακόμη ναυτικού αλλά και μιας πλατφόρμας, ο ναυτικός σε άψογο συγχρονισμό με τον καπετάνιο του πλοίου, καταφέρνει να ανέβει στο σκάφος με τη βοήθεια μιας ανεμόσκαλας, από το πλάϊ, μέσω μιας ειδικά διαμορφωμένης εισόδου.

Τα εντυπωσιακά πλάνα καταγράφηκαν από άλλους παριστάμενους, ενώ το θέαμα κόβει την ανάσα, με τον ναυτικό να συμπεριφέρεται σαν να μην συμβαίνει τίποτα συνήθιστο, γεγονός που αποδεικνύει πως μάλλον η συγκεκριμένη πρακτική συνηθίζεται να εφαρμόζεται σε ανάλογες περιπτώσεις.

With no life jacket on, the sailor waits until the perfect moment to cling onto a rope ladder and climb through a small hatch on the side of the cargo shipHe performed the daring stunt off the coast of Hailuoto in Finland where the land is covered in ice and snow

The high-viz crew wait for the massive ship to get close enough before pushing the pontoon over the waterThe freighter ship continues on its journey to the the snowy Port of Oulu

[gazzetta.gr]
Από το Blogger.