Δολοφονία Δουρουντάκη: Έτσι σκότωσαν τον κτηνοτρόφο – Τι έδειξε η νεκροψία


Ολοκληρώθηκε η νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του 70χρονου, Παντελή Δουρουντάκη που βρέθηκε νεκρός θαμμένος σε λάκκο, χθες, μετά την απολογία των κατηγορουμένων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, Σταμάτη Μπελιβάνη ο θάνατος του 70χρονου οφείλεται σε κακώσεις σπλάχνων του θώρακος λόγω πλήξης με χόνδρους μακρύκανου κυνηγετικού πυροβόλου όπλου.

Ο 70χρονος πυροβολήθηκε με κυνηγετική καραμπίνα, στον θώρακα ενώ η ιατροδικαστική εξέταση διήρκεσε αρκετές ώρες, καθώς τα σκάγια είχαν το ίδιο χρώμα και μέγεθος με τα χαλίκια κάτω από τα οποία θάφτηκε ο 70χρονος, οπότε και έπρεπε να πραγματοποιηθούν πλύσεις για να βγει πόρισμα. Επιπλέον, η σωρός ήταν σε προχωρημένη σήψη.

«Κατέρρευσα ψυχολογικά», δηλώνει ο δράστης

Συντετριμμένος εμφανίζεται τώρα ο 44χρονος που προφυλακίστηκε για τη δολοφονία του Παντελή Δουρουντάκη. Ισχυρίστηκε ότι από την ημέρα εκείνη η ζωή του άλλαξε δραματικά και ότι κατέρρευσε ψυχολογικά. Μάλιστα λόγω του τεράστιου βάρους που κουβαλούσε στράφηκε στην Εκκλησία ώστε να μπορέσει να βρει το σθένος και την δύναμη να πει την αλήθεια.

Ο 44χρονος ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε να σκοτώσει τον 70χρονο για να μην τον πυροβολήσει εκείνος καθώς πήγε στο εργοτάξιο τους οπλισμένος. Μέσα στο θαμμένο αυτοκίνητο βρέθηκε ένα πιστόλι, το οποίο θα σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Για τον αδερφό του είπε ότι δεν ήξερε τίποτα αν και η ΕΛΑΣ πιστεύει ότι μετά την ανθρωποκτονία υπήρχε εμπλοκή του στην υπόθεση.

Ωστόσο οι δικαστικές Αρχές έκριναν ότι με βάση τα στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους δεν προκύπτει η εμπλοκή του 39χρονου στην ανθρωποκτονία και έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Αλλεπάλληλα είναι τα σοκ για την οικογένεια του θύματος. Ο πόνος και η οργή κυριαρχούν.

Οι κηλίδες αίματος στο εργοτάξιο

Καταλυτικό στοιχείο για να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση ήταν οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στο εργοτάξιο παρά τις προσπάθειες που έγιναν για να εξαφανιστούν τα ίχνη του εγκλήματος. Το κλιμάκιο της σήμανσης τις εντόπισε και όταν πλέον ταυτοποιήθηκαν, εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων Αλεξάνδρα Σπανάκη, Νίκος Κοτζαμπασάκης και Γιώργος Φραντζεσκάκης δεν θέλησαν προβούν σε δηλώσεις, σεβόμενοι, όπως είπαν, την οικογένεια του θύματος. Έκαναν ωστόσο λόγο για τραγωδίες που βιώνουν και οι δύο οικογένειες και αυτή του θύματος και αυτή του κατηγορούμενου, ο οποίος είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Για μία φρικιαστική υπόθεση που δεν έχει προηγούμενο έκανε λόγο ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής, Γιώργος Περάκης, ο οποίος τόνισε ότι τα στοιχεία είναι συντριπτικά.

Πηγή: flashnews.gr, cretalive.gr
Από το Blogger.