Πατέρας δεν άντεξε τον καημό από τη δολοφονία της 15χρονης κόρης του και πέθανε από τη στενοχώρια του

featured image

Ο πατέρας της δολοφονημένης μαθήτριας Paige Doherty, πέθανε χθες το βράδυ.

Ο 37χρονος Jon Bothwell, βρέθηκε αναίσθητος στο σπίτι του στο Cambuslang του Lanarkshire, το βράδυ του Σαββάτου και αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο του East Kilbride.

Ο πατέρας πάλευε να εξοικειωθεί με τη δολοφονία της κόρης του.

Η μητέρα του κ. Bothwell, η 71χρονη Roseanne Bothwell, δήλωσε στην Daily Record ότι  ο γιος της «πέθανε από τη στενοχώρια του».

Η Paige Doherty ήταν 15 ετών όταν δολοφονήθηκε στην Clydebank, Dunbartonshire

Η αστυνομία της Σκωτίας ανέφερε ότι δεν υπήρχαν ύποπτες συνθήκες γύρω από το θάνατο του κ. Bothwell.

“Ήταν καταρρακωμένος. Ο Paige αγαπούσε πολύ την Jon. Ποτέ δεν κατάφερε να ξεπεράσει το θάνατό της. Πέθανε από τη στενοχώρια του. Δεν ήταν ποτέ ο ίδιος μετά το θάνατό της,” είπε η κ. Bothwell.

“Είπε ότι είχε εφιάλτες και ότι ήθελε να πάει μαζί της. Ποτέ δεν θα ξεπεράσουμε τον θάνατο του Paige και της Jon. Πέθανε στο υπνοδωμάτιό του αλλά τον επανέφεραν στη ζωή.”

Ο πατέρας του Paige Jon Bothwell (φωτογραφία), 37 ετών βρέθηκε άρρωστος στο σπίτι του και αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο

“Το ασθενοφόρο τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Ήταν σε κώμα. Πέθανε εκεί το Σάββατο.”

Η Paige ήταν 15 ετών όταν δολοφονήθηκε από τον 34χρονο John Leathem, στο αναψυκτήριο Delicious Deli στο Dunbartonshire, το 2016.

Ο δολοφόνος μαχαίρωσε το κορίτσι 61 φορές και του προκάλεσε περισσότερους από 140 τραυματισμούς πριν σκορπίσει το διαμελισμένο σώμα του σε θάμνους.

Ένας αστυνομικός στέκεται σε ένα κορδόνιο στην Clydebank τον Μάρτιο του 2016 όπου η Paige εμφανίστηκε για τελευταία φορά

Ο κ. Bothwell και η μητέρα του παιδιού, η κ. Munro, χώρισαν όταν η Paige ήταν δύο ετών – και, τον περασμένο Ιούλιο, η κα Munro απέκτησε ένα κορίτσι που το ονόμασε Penny Margaret Paige μετά τη δολοφονία της κόρη της.

Ο Leathem παραδέχτηκε ότι δολοφόνησε την έφηβη και φυλακίστηκε στην αρχή για 27 χρόνια, ποινή που μειώθηκε στα 23 μετά από έφεση.

Το Φεβρουάριο του 2017, η μητέρα της Paige, η 33χρονη Pamela Munro, δεσμεύθηκε να προωθήσει την αλλαγή του συστήματος δικαιοσύνης στο όνομα της νεκρής κόρης της.

Το φέρετρο της Paige εκτελείται από την εκκλησία της Αγίας Μαργαρίτας στην Clydebank μετά την κηδεία της τον Απρίλιο του 2016

Η μητέρα είπε στο STV: “Πώς μπορεί κάποιος να δικαιολογήσει τη δολοφονία ενός παιδιού; Ειδικά όταν αυτή γίνεται με τόσο φρικιαστικό τρόπο;”

“Νομίζω ότι ο δολοφόνος πρέπει να φυλακιστεί για τουλάχιστον 35 χρόνια.”

Ο Υπουργός Nicola Sturgeon, δήλωσε εκείνη την εποχή: “Συνάντησα τη μητέρα της Paige (το 2016) και κυριολεκτικά δεν υπάρχουν λόγια που να εκφράζουν τον πόνο και τη θλίψη που ζει εκείνη και η υπόλοιπη οικογένειά της.”

“Εκτός από υπουργός, είμαι και άνθρωπος και πολλές φορές εξετάζω τα αποτελέσματα των δικαστηρίων και προβαίνω σε διαφορετικές αποφάσεις.”

Ο John Leathem, 34 ετών, παραδέχθηκε ότι σκότωσε την Paige

Η Paige μαχαιρώθηκε βίαια μόλις λίγα λεπτά μετά την είσοδό της στο κατάστημα Leathem για να αγοράσει το πρωινό της, τον Μάρτιο του 2016.

Δύο ημέρες αργότερα το σώμα της μαθήτριας βρέθηκε διασκορπισμένο σε θάμνους.

Η μητέρα της Paige Pamela Munro (στο κέντρο) με τον σύζυγό της Andy Munro (αριστερά) τον Οκτώβριο του 2016

Σε προηγούμενη ακρόαση, ο παντρεμένος πατέρας δύο παιδιών, ο Leathem – ο οποίος είχε παραδεχθεί την ενοχή του για τη δολοφονία – δήλωσε στο δικαστήριο ότι «βγήκε εκτός εαυτού» όταν η Paige τον απείλησε να τον αναφέρει στην αστυνομία για σεξουαλική παρενόχληση αν δεν της έδινε δουλειά.

Από το Blogger.