Γεροβασίλη: Κοινωνικό αγαθό η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών

featured image

Ως κοινωνικό αγαθό και λαϊκό δικαίωμα χαρακτήρισε την ασφάλεια και την προστασία του πολίτη η νέα υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής. «Αυτό το δικαίωμα οφείλουμε να φροντίσουμε να διασφαλίσουμε με την πολύτιμη συνεργασία όλων σας», υπογράμμισε στην ομιλία της.

Η κ. Γεροβασίλη σημείωσε στη συνέχεια: «Γνωρίζουμε καλά πως υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα, όπως και προβλήματα που οξύνθηκαν στα χρόνια της κρίσης. Βούλησή μας είναι να τα αντιμετωπίσουμε άμεσα με νηφαλιότητα, συστηματικότητα και αποτελεσματικότητα».

Σύμφωνα με όσα μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόσθεσε ότι «όλοι μας ξέρουμε πως η μετάβαση στον 21ο αιώνα μάς έφερε αντιμέτωπους ως χώρα με πολύ μεγάλα προβλήματα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει αναφερθεί πολλές φορές στις προκλήσεις της αντιμετώπισης της προσφυγικής και της οικονομικής κρίσης».

«Η χώρα μας, παρά την μνημονιακή στενωπό, δεν αντιμετώπισε ποτέ ως τώρα κρίση ασφάλειας. Μία από τις βασικές φροντίδες μας δεν μπορεί παρά να είναι η αποτροπή κάθε ανάλογης πιθανότητας», ανέφερε καταληκτικά η υπουργός.

Από το Blogger.