«Ύβρις για τους νεκρούς να παρουσιάζονται ως μοναδική αιτία της τραγωδίας τα αυθαίρετα»

featured image

Στα αίτια των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αττική, της τραγωδίας στο Μάτι και τις δράσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για την προστασία και τον έλεγχο του δομημένου περιβάλλοντος, αναφέρθηκε με ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Γεωργαντάς.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο βουλευτής Κιλκίς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «είναι τελείως αποπροσανατολιστικό, αισχρό και ύβρις για τους νεκρούς αυτής της τραγωδίας, το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιχειρεί ως μοναδική αιτία για ό,τι συνέβη να δείξει στην κοινή γνώμη ότι είναι η ύπαρξη κάποιων αυθαιρέτων κτισμάτων».

«Από την παρούσα κυβέρνηση ανεστάλησαν 1.630 αποφάσεις για κατεδάφιση αυθαιρέτων με εντολή αυτής της κυβέρνησης του Τσίπρα ήρθε και τις ανέστειλε και μιλάει τώρα και δείχνει σε προηγούμενες δεκαετίες», σχολίασε ο κ. Γεωργαντάς στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Για το νέο σχέδιο Πολιτικής Προστασίας παρατήρησε: «Θα ήθελα το όποιο επιχειρησιακό σχέδιο της πυροσβεστικής, ο όποιος σχεδιασμός της πολιτικής προστασίας, να περιλαμβάνει την υφιστάμενη κατάσταση ως έχει, όπως υπάρχει. Δεν μπορεί να ερχόμαστε μετά από μια τέτοια καταστροφή και να προσπαθούμε να βρούμε αιτίες, για να επιρρίψουμε ευθύνες, οι οποίες είναι ευθύνες που έπρεπε να έχουμε αναλάβει εμείς».

«Δηλαδή όταν έγινε το όποιο επιχειρησιακό σχέδιο, ο όποιος σχεδιασμός για την συγκεκριμένη περιοχή, έγινε διαχωρισμός νομίμων και αυθαιρέτων κτισμάτων; Δεύτερον, υπήρχε εντολή εκκένωσης, η οποία δεν μπόρεσε να εφαρμοστεί;», διερωτήθηκε ο τομεάρχης της ΝΔ.

Και πρόσθεσε σχετικά: «Βεβαίως παραλλήλως και ως ένα σοβαρό κράτος πρέπει να δούμε το θέμα της αυθαίρετης δόμησης, βεβαίως πρέπει να σταματήσουν υποκριτικά κάποιοι να μιλάνε για ένα ζήτημα, που δήθεν υπάρχει εδώ και δεκαετίες -μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρώτος για διαχρονικές ευθύνες του κράτους- αλλά δεν μπορούν αυτοί που πριν από δύο χρόνια με επίσημο έγγραφό τους, με υπογραφές των υπουργών τους, με εντολή του Πρωθυπουργού τωρινού, ανέστειλαν τις κατεδαφίσεις, να δείχνουν τώρα ως μοναδική αιτία αυτής της καταστροφής τα αυθαίρετα κτίσματα».

Σχετικά με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επισήμανε: «Υπάρχει νόμος του 2014, ο οποίος αναδιοργανώνει όλη τη λειτουργία της Γραμματείας της Πολιτικής Προστασίας. Έχουν γίνει παρατηρήσεις επί στρεβλής εφαρμογής αυτού του νόμου, για να δούμε πού πρέπει να γίνουν οι διορθώσεις, οι επισημάνσεις ή απλά ερχόμαστε επικοινωνιακά τώρα να δείξουμε ότι ερχόμαστε και αναδιαρθρώνουμε; Πότε; Μετά από τρεισήμισι χρόνια σε ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο δημιουργήθηκε το 2014; Το οποίο δεν λειτούργησε από την παρούσα κυβέρνηση, δεν λειτούργησε το 112, δεν λειτούργησαν πολλά πράγματα που προβλέπονται εκεί πέρα και ερχόμαστε τώρα απλά επικοινωνιακά να πούμε τι, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές; Θεωρώ ότι πρέπει η υποκρισία να τελειώσει».

Σε ερώτηση για το σχέδιο της ΝΔ όσον αφορά την οικονομία στη μεταμνημονιακή περίοδο ο κ. Γεωργαντάς, απάντησε: «Αυτό το οποίο λέει ο κ. Μητσοτάκης είναι ότι αυτές οι συγκεκριμένες ανακοινώσεις που έκανε -οι μετρημένες και περιορισμένες- είναι πρώτον σε ένα βάθος διετίας που θα γίνουν οι πρώτες και βεβαίως αυτό για το οποίο εμείς δεσμευόμαστε με βάση το μνημόνιο αυτής της κυβέρνησης είναι τα πλεονάσματα και είναι κάποιοι δημοσιονομικοί στόχοι.

Από εκεί και πέρα ως προς τον τρόπο με τον οποίο αυτά θα επιτευχθούν, θεωρώ ότι μια αξιόπιστη κυβέρνηση θα μπορέσει να πείσει ότι για να μπορέσει να παράξει οικονομία και να δημιουργήσει αυτά τα πλεονάσματα ή να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι οι οποίοι δυστυχώς έχουν συμφωνηθεί, είναι αναγκαίο να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές».

Τέλος, για τις εξαγγελίες που προτίθεται να κάνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από το βήμα της ΔΕΘ, διευκρίνισε: «Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι από τα κόμματα τα οποία έρχονταν ποτέ με γεμάτο καλάθι. Με τις εξαγγελίες που έχει κάνει επί συγκεκριμένων τομέων της οικονομίας, αλλά και γενικότερα επί των πολιτικών των οποίων θα ασκήσει, έχει αναφέρει συγκεκριμένα πράγματα για πολλούς τομείς της ζωής μας. Νομίζω θα εξειδικευτούν λίγο περισσότερα κάποια πράγματα από αυτά».

Από το Blogger.