Το πιο έξυπνο κορίτσι του κόσμου κάθεται σε ένα παγκάκι στο Μπουένος Άιρες

featured image

Το ιδιαίτερα δημοφιλές κόμικ “Mafalda” έχει μακρά ιστορία. Δημιουργήθηκε από τον Quino (Joaquín Salvador Lavado Tejón), κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Αργεντινή το 1964 ως μέρος μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Ωστόσο, το γλυκύτατο κοριτσάκι με τα εύστοχα σχόλια και τις έξυπνες παρατηρήσεις σχετικά με τον κόσμο των ενηλίκων εντυπωσίασε τους πάντες όχι μόνο στη λατινική Αμερική αλλά και σε όλο τον πλανήτη.

Η 6χρονη Μαφάλντα έχει πάντοτε έντονη ανησυχία για την ανθρωπότητα και την κατάσταση του κόσμου και τρελαίνεται για σούπα.

Το διάσημο κόμικ έχει μεταφραστεί στα ελληνικά

Το κόμικ μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες, ενώ η Mafalda και οι φίλοι της είναι πάντοτε απρόβλεπτοι και αξιαγάπητοι. Οι χαρακτήρες οι οποίοι υπάρχουν στη Μαφάλντα έχουν μετατραπεί σε σύμβολα της ποπ κουλτούρας της Αργεντινής, και κυρίως στο Μπουένος Άιρες.

Προς τιμήν της, ένα μικρό γλυπτό της Mafalda το οποίο κάθεται σε ένα παγκάκι τοποθετήθηκε στο San Telmo, στη γειτονιά όπου συμβαίνουν οι κωμικές της ιστορίες.

Το άγαλμα όπως είναι σήμερα

Δύο από τους φίλους της, ο Manolito και η Susanita, προστέθηκαν εν συνεχεία στη γλυπτική αυτή σύνθεση. Οι άνθρωποι συνήθως σκοντάφτουν στην μικροσκοπική αυτή παρέα και ενθουσιάζονται. Όπως είναι φυσικό, αποτελεί ένα από τα πλέον περιζήτητα μέρη του Μπουένος Άιρες για μια σέλφι με τη Μαφάλντα και τους φίλους της.

#tbt❤️ con #mafalda en #santelmo CABA Pd: amo el frío pero estoy extrañando la primavera que no es tan calurosa acá !!! Y la piel bronceada 👌🏼💕

A post shared by CO 🇨🇴 (@leoquinterobed) on Jul 26, 2018 at 2:37pm PDT

Από το Blogger.