Χουντής προς Ταγιάνι: Επιχειρείται η ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης

featured image

Επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, σχετικά με τη δίωξη εις βάρος του Παναγιώτη Λαφαζάνη και μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, με σκοπό την ενημέρωσή του πάνω στο θέμα, έστειλε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Έλληνας ευρωβουλευτής σημειώνει ότι ο κ. Λαφαζάνης «κλήθηκε σε απολογία με αφορμή τη δράση του στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς, από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», με κατηγορίες τέλεσης αδικημάτων, όπως η «αντίσταση, διατάραξη κοινής και οικιακής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση, σωματική βλάβη και βία κατά των Αστυνομικών Οργάνων, καθώς επίσης, και κατηγορίες που αφορούν τον νόμο περί όπλων και πυρομαχικών».

Στη συνέχεια της επιστολής του, ο κ. Χουντής υπογραμμίζει ότι, «είναι πρωτοφανές να καλείται για εξηγήσεις στο Αστυνομικό Τμήμα ο αρχηγός ενός πολιτικού κόμματος, με αφορμή την πολιτική και κινηματική του δράση, ως εάν η πολιτική και κινηματική του δράση να απειλεί το δημοκρατικό πολίτευμα», τονίζοντας ότι «επιχειρείται η ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης, ο εκφοβισμός των πολιτών και ο περιορισμός της δημοκρατίας και των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων στην Ελλάδα».

Καταλήγοντας, ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ επισημαίνει πως «το κίνημα κατά των πλειστηριασμών δεν απειλεί ούτε τη δημοκρατία, ούτε την κοινωνική ειρήνη και τη δημόσια ασφάλεια. Υπερασπίζεται το θεμελιώδες δικαίωμα φτωχών πολιτών στην κατοικία» και ζητά από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ενεργήσει για την «προάσπιση της δημοκρατίας, της πολιτικής δράσης του κόμματος και των Ελλήνων πολιτών που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους».

Από το Blogger.