Παιδόφιλος Iερέας με HIV που βίασε 30 παιδιά σκύβει μπροστά στο ιερό και παίρνει άφεση αμαρτιών

featured image

Ένας παιδόφιλος ιερέας με HIV, ο οποίος παραδέχτηκε ότι βίασε 30 νεαρά κορίτσια ηλικιών 5 με 10 ετών, έλαβε …άφεση αμαρτιών από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και δεν θα του ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Ο ιερέας Jose Ataulfo Garcia αθωώθηκε από όλα του τα εγκλήματα από τον Αρχιεπίσκοπο του Μεξικού καθώς ομολόγησε ότι κακοποίησε σεξουαλικά δεκάδες κορίτσια στην πόλη Oaxaca.

Ούτε το κράτος του Μεξικού, ούτε οποιαδήποτε άλλη οργάνωση έχει μιλήσει σχετικά με την συγκεκριμένη υπόθεση, ενδεχομένως εξαιτίας του σεβασμού προς την Εκκλησία. Πέρα από αυτό, το εν λόγω θρησκευτικό ίδρυμα έχει ιδιαίτερη επιρροή στους Μεξικανικούς θεσμούς: από όλα τα θύματα, μόνο 2 τόλμησαν να καταγγείλουν επίσημα την κακοποίηση. Μία από τις μητέρες των θυμάτων έγραψε ένα γράμμα στον Πάπα ζητώντας να του μιλήσει, ωστόσο το Βατικανό της απάντησε ότι το «ζήτημα θεωρείται λήξαν.»

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία έχει μεγάλη ιστορία παιδοφιλίας σε όλο τον πλανήτη, συμπεριλαμβανομένου και των ΗΠΑ. Έτσι ωστόσο, στέλνει το μήνυμα πως φροντίζει πιο πολύ για την προστασία του κακοποιού παρά για την προστασία των θυμάτων.

Οι σκέψεις σας;

Από το Blogger.