Όχι δεν είναι σε κάποια τριτοκοσμική χώρα είναι ένας άστεγος Έλληνας στην Ελλάδα του 2018

featured image

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος από εμάς συναντά έναν άστεγο να κοιμάται σε πάρκα και πλατείες. Τέτοιες εικόνες είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο σε ολόκληρη την χώρα.

Όσες φορές ωστόσο και αν δει κανείς μια αντίστοιχη φωτογραφία δε θα πάψει να αποτελεί μια φωτογραφία – «γροθιά στο στομάχι»
Όταν μάλιστα βλέπεις έναν άστεγο να κοιμάται στην άκρη του δρόμου πέρα από θλιβερή είναι και ιδιαιτέρως επικίνδυνη για την σωματική ακεραιότητα του ηλικιωμένου ανθρώπου.

Όπως βλέπεται κι εσείς στις φωτογραφίες ο άστεγος άνδρας ,κοιμάται δίπλα σε κεντρικό δρόμο της πόλης,  με το σώμα κολλημένο στο χώμα. Σκεπασμένος με μία λεπτή κουβέρτα για να προστατευτεί από το κρύο.

Ωστόσο, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο αφού δεν υπάρχει πεζοδρόμιο ή ορισμένο άλλο εμπόδιο έτσι ώστε να τον προστατεύσει από διερχόμενα οχήματα.

1
Μάλιστα στο εν λόγω σημείο δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός και δεν είναι εύκολο να τον αντιληφθεί κανείς.

Ενδεχομένως, βέβαια αυτός να είναι και ο λόγος για τον οποίον το επέλεξε.
Ο δρόμος αυτός είναι ο παράλληλος της Λεωφόρου Κνωσού. Καθημερινά κυκλοφορούν δεκάδες οχήματα ενώ ορισμένοι παρκάρουν κιόλας εκεί τα αυτοκίνητά τους.
3
Με βάση τα επίσημα στοιχεία του Δήμου Ηρακλείου ο αριθμός των αστέγων ανέρχεται στους 119, 43 από τους οποίους ζουν στον δρόμο, 21 σε δομές και 55 σε υποστηριζόμενα δωμάτια.

2

Από το Blogger.