92χρονη γυναίκα δώρισε αθόρυβα 30 εκατομμύρια ευρώ σε καρκινοπαθείς μετά το θάνατο της και δίνει μάθημα ζωής

featured image

Τριάντα εκατομμύρια ευρώ άφησε σε φιλανθρωπικές οργανώσεις η Elizabeth O’Kelly, μια χήρα από την πολιτεία του Laois στην Ιρλανδία, έπειτα από τον θάνατό της, τον Δεκέμβριο του 2016, σε ηλικία 92 ετών, σύμφωνα με το BBC. 

Παρότι εκείνοι που ήξεραν την Elizabeth O’Kelly μιλούν για μια ευγενική και γενναιόδωρη φίλη, γνωστή για την έμπρακτη καλοσύνη της, κανείς, ούτε από τον στενό της κύκλο, δεν είχε την παραμικρή ιδέα για την εν λόγω προσφορά.

Η «τάξη μεγέθους» της φιλανθρωπίας της έγινε πλήρως αντιληπτή μόνο αφού πέθανε. Μια φίλη της, η κυρία Elizabeth Connelly, δήλωσε πως η εκλιπούσα, βοηθούσε συχνά την αρχαιολογική κοινότητα του Kildare, στην οποία ήταν και οι δυο μέλη.

«Ήξερα πως ζούσε άνετα, ωστόσο δεν είχα γνώση σε ποιο βαθμό» επισημαίνει.

Η O’Kelly, είχε γεννηθεί στην Γαλλία και ήταν μέτοχος της Clylim Properties που δραστηριοποιείται στο Δουβλίνο και πιστεύεται πως τα 30 εκατομμύρια ευρώ προήλθαν από την πώληση του ομίλου της εφημερίδας Leinster Leader το 2005.

Αποτέλεσμα εικόνας για Elizabeth O

Πού πηγαίνουν τα χρήματα

Το Royal National Lifeboat Association, το Irish Cancer Society, το Irish Heart Foundation, το Irish Kidney Association και το Irish Society for Autistic Children είναι οι οργανώσεις που θα μοιραστούν σε ίσα μερίδια τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Η πρώτη οργάνωση, που διαχειρίζεται έναν στόλο ναυαγοσωστικών σκαφών που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, δήλωσε στο BBC ότι με την δωρεά θα σώζονται ζωές για πολλά χρόνια ακόμα.

Η O’Kelly υποστήριζε εδώ και χρόνια τον οργανισμό.

«Είναι μια μεγάλη δωρεά και το Royal National Lifeboat Association θα εξετάσει όλα τα σενάρια για να εξασφαλίσει πως οι πόροι θα χρησιμοποιηθούν όπου υπάρχει ανάγκη με τρόπο που θα αντανακλά την υποστήριξη της κυρίας O’Kelly» τόνισε εκπρόσωπος.

Το Irish Kidney Association θα χρησιμοποιήσει τους πόρους για να φτιάξει ένα σπίτι φιλοξενίας και υποστήριξης των ασθενών που δεν χρειάζονται νοσοκομειακή φροντίδα ενώ εξετάζει την περίπτωση ολοκλήρωσης μιας μονάδας αιμοκάθαρσης. Χρήματα θα δοθούν και στην ιατρική έρευνα.

Η δωρεά αποτελεί την μεγαλύτερη στην ιστορία του Irish Cancer Society, αναφέρει το BBC. Εκπρόσωπος του οργανισμού δήλωσε πως τα χρήματα θα επιτρέψουν να γίνουν αλλαγές μεγάλης κλίμακας, που δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν αλλιώς.

«Εκ μέρους όλων των καρκινοπαθών στην Ιρλανδία, τους υποστηρικτές μας και τους τους εθελοντές μας, είμαστε βαθιά ευγνώμονες απέναντί της που έκανε κάτι τέτοιο εφικτό.»

Από το Blogger.