Ψαράς πήδηξε με αυτοθυσία στην πλάτη φάλαινας για να κόψει σχοινί που τυλίχτηκε στο λαιμό της και θα την έπνιγε

featured image

Ένας ψαράς κατάφερε να διασώσει μια φάλαινα πηδώντας πάνω στην πλάτη του τεράστιου θηλαστικού.

Το απίστευτο βίντεο δείχνει τη στιγμή που ο ψαράς από την Καλιφόρνια, με το όνομα Sam, διασώζει τη φάλαινα, κόβοντας το σχοινί που την κρατούσε δεμένη.

“Ήμασταν στο ψάρεμα και είδαμε ότι ένα λευκό σχοινί να είναι τυλιγμένο γύρω από το σώμα της φάλαινας,” είπε ο Nicholas, ο οποίος τραβούσε το βίντεο. “Τότε ο Sam βούτηξε στο νερό χωρίς δεύτερη σκέψη.”

Μετά από τρεις ώρες η αποστολή διάσωσης τελείωσε και ο Sam επέστρεψε στο σκάφος με το μαχαίρι στο στόμα, αφού κατάφερε τελικά να απελευθερώσει τη φάλαινα ώστε να μπορεί να περιπλανηθεί ελεύθερη στην άγρια ​​φύση.

Το πλήρωμα του σκάφους κοίταξε τη φάλαινα από μισό μίλι μακριά αλλά δεν ήξεραν τι ήταν στην αρχή, γι’ αυτό πλησίασαν για να δουν από κοντά.

“Είδαμε αυτή τη μεγάλη φάλαινα μπερδεμένη με όλο αυτό το σχοινί,” είπε ο Nicholas.

Αφού τηλεφώνησαν στην ακτοφυλακή, χρειάστηκαν μιάμιση ώρα για να κόψουν τη σημαδούρα από το σχοινί.

Αλλά το σχοινί παρέμεινε μπερδεμένο γύρω από την πλάτη της φάλαινας.

Οι άντρες της ακτοφυλακής τους είπαν στο τηλέφωνο ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε, γι’ αυτό το πλήρωμα του σκάφους αποφάσισε να αναλάβει δράση.

Ο Sam προσπάθησε δύο φορές να κόψει το σχοινί χωρίς αποτέλεσμα αφού η φάλαινα συνέχιζε να καταδύεται κάτω από το νερό σε κάθε προσπάθειά του.

Καθώς ο Sam παλεύει για να κερδίσει την ισορροπία του στο πίσω μέρος της φάλαινας, το ζώο κλωτσάει την ουρά του με αποτέλεσμα το πλήρωμα να ανησυχεί να μην πάθει ζημιά το σκάφος.

The entire mission took three hours as the animal thrashed around

Η φάλαινα προφανώς καταλάβαινε ότι προσπαθούσαν να την σώσουν και να την ηρεμήσουν, γι’ αυτό κάποια στιγμή επέτρεψε στον  Sam να κόψει το σχοινί με ένα μαχαίρι.

Μετά την τρίωρη προσπάθειά του, η φάλαινα ήταν ελεύθερη.

Sam celebrated cutting the humpback whale loose after a three hour battle

“Αυτό μπορεί ν’ ακούγεται τρελό,” είπε ο Nicholas, “αλλά όταν οι άντρες της ακτοφυλακής μας είπαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα άλλο, τότε αποφασίσαμε ότι ήμασταν η μόνη της ελπίδα αλλιώς θα πέθαινε. Και δεν μπορούσαμε να την αφήσουμε μόνη κι αβοήθητη. Είχαμε χρέος να τη σώσουμε. Και τα καταφέραμε!”

Από το Blogger.