Κουτσούμπας: Τα ιδανικά για τα οποία έπεσαν τόσοι κομμουνιστές είναι ζωντανά

featured image

Ζωντανά και επίκαιρα είναι τα ιδανικά για τα οποία έπεσαν οι κομμουνιστές και μας καλούν στον αγώνα, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, καταθέτοντας νωρίτερα σήμερα στεφάνι στο μνημείο των ηγετών του γερμανικού και παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος, στο Βερολίνο.

«Εδώ από το Βερολίνο, σήμερα, τιμάμε τους ηρωικούς νεκρούς του αγώνα. Της ελληνικής εργατικής τάξης, της γερμανικής εργατικής τάξης, του επαναστατικού κινήματος, του διεθνούς κινήματος, που πρόσφεραν πολλά στην ανθρωπότητα, στις χώρες τους, για να μπορέσουν οι νέες γενιές να ζήσουν καλύτερα», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Βερολίνο με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων/

«Τα οράματα, τα ιδανικά, για τα οποία έπεσαν όλοι αυτοί οι κομμουνιστές, οι αγωνιστές, είναι ζωντανά, είναι επίκαιρα, και μας καλούν στον αγώνα, ώστε να τα κάνουμε πράξη», πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Κουτσούμπας μίλησε χθες σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σορφχάιντε, βορειοανατολικά του Βερολίνου, στο κτίριο όπου το 1973 φιλοξενήθηκε το 9ο Συνέδριο του κόμματος, ενώ η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφθηκε χώρους ιστορικής σημασίας τόσο για το ΚΚΕ όσο και για το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα, μεταξύ άλλων την Πύλη του Βρανδεμβούργου, το Ράιχσταγκ, το Σοβιετικό Μνημείο στο Τίεργκάρτεν, το Πανεπιστήμιο Χούμπολτ, αλλά και το μνημείο αφιερωμένο στην Ρόζα Λούξεμπουργκ και στον Καρλ Λίμπκνεχτ, το μνημείο Μπελογιάννη και το σοβιετικό μνημείο στο Πάρκο Τρέπτοουερ.

Από το Blogger.