17χρονος πατέρας σκότωσε τον 6 εβδομάδων γιο του επιστρέφοντας από ένα πάρτι όπου μέθυσε και πήρε ναρκωτικά

featured image

Ένας έφηβος πατέρας καταδικάστηκε για το θάνατο του έξι εβδομάδων γιου του.

Ο 17χρονος από τη Σαουθάμπτον, δολοφόνησε το παιδί του, τον μικρό Reggie, ενώ η 19χρονη μητέρα του παιδιού δεν κάλεσε ασθενοφόρο για να «προστατεύσει» τον σύντροφό της.

Το Φεβρουάριο, ο Phillips είχε κάνει χρήση ναρκωτικών και η Skinner είχε πιει αλκοόλ σε ένα πάρτι στο οποίο πήραν μαζί και τον Reggie λίγες ώρες πριν τον δολοφονήσουν.

Six-week-old Reggie Phillips was left with catastrophic fatal injuries including a fractured skull

Ο μικρός Reggie είχε σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι, αφού ο πατέρας του τον δάγκωσε στη μύτη και τον στριφογύριζε στον αέρα κρατώντας τον από το πόδι.

Μετά από τέσσερις μέρες δικαστηρίου, ο Phillips καταδικάστηκε για δολοφονία, μετά από ομόφωνη απόφαση των δικαστών.

Ο έφηβος αντιμετωπίζει σήμερα ποινή ισόβιας φυλάκισης.

Η Skinner καταδικάστηκε σήμερα για σκόπιμη παραμέληση του Reggie, αφού δεν ζήτησε βοήθεια όταν είδε πως το μωρό της είχε τραυματιστεί σοβαρά.

“Ο πατέρας προκάλεσε σοβαρούς και θανατηφόρους τραυματισμούς στο μωρό του,” δήλωσε ο εισαγγελέας Adam Feest.

“Μεταξύ αυτών των τραυματισμών ήταν ένα σοβαρό κάταγμα του κρανίου και ένα κάταγμα στον αριστερό μηρό του.”

“Το μωρό γνώρισε τη βίαιη πλευρά της ζωής από τον πατέρα και τη μητέρα του.”

“Το παιδί βρέθηκε τραυματισμένο και στη μύτη του υπήρχε το οδοντικό αποτύπωμα του πατέρα του.”

“Η σκόπιμη πρόκληση αυτών των θανάσιμων τραυματισμών έγινε από τον πατέρα.”

Phillips took ecstasy at a party which they took Reggie to hours before his murder

“Ο πατέρας ισχυρίστηκε στην αρχή ότι ο γιος του έπεσε κατά λάθος από τον καναπέ, κάτι που δεν συνάδει με την πολλαπλότητα των τραυματισμών που υπέστη το άτυχο μωρό.”

“Η φύση των τραυματισμών αυτών είναι τέτοια που το πρόσωπο που τους προκάλεσε πρέπει να είχε πρόθεση να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο.”

Ο δικαστής κ. Feest δήλωσε στο δικαστήριο ότι η Skinner ισχυρίστηκε ότι ήταν έξω στο μπαλκόνι για τσιγάρο όταν ο Phillips κακοποιούσε το γιο τους.

Ωστόσο, παρόλο που είδε τους τραυματισμούς του, αρνήθηκε να καλέσει ένα ασθενοφόρο επειδή δεν ήθελε να στεναχωρήσει τον σύντροφό της.

“Οι τραυματισμοί αυτοί ήταν άμεσα εμφανείς σε οποιονδήποτε είχε επαφή με το μωρό – ειδικά στη μητέρα του,” είπε ο εισαγγελέας.

“Και όμως, δεν ζήτησε βοήθεια για το γιο της, μέχρι που έστειλε έναν φίλο σε έναν γείτονα αρκετή ώρα μετά τον τραυματισμό του.”

“Η Skinner παραμέλησε σκόπιμα τον γιο της αφού δεν κάλεσε ασθενοφόρο για να τον σώσει από τα τραύματα που του προκάλεσε ο Phillips.”

“Θα μπορούσε να καλέσει ασθενοφόρο ή βοήθεια, αλλά επέλεξε να μην το κάνει. Ο γιος της χρειαζόταν βοήθεια, τραυματίστηκε σοβαρά και αποφάσισε να μην τον σώσει.”

Today at Winchester Crown Court (pictured), Phillips was convicted of murder and Skinner was found guilty of willful neglect and failure to protect her son

Ο πατέρας ισχυριζόταν ότι «δεν μπορούσε να θυμηθεί» τι συνέβη ενώ η μητέρα είπε ότι δεν αδιαφορούσε για τον γιο της κι ότι «τον αγαπούσε πάρα πολύ».

Ο δικαστής Robin Spencer απελευθέρωσε την Skinner με εγγύηση, ενώ ο Phillips τέθηκε υπό κράτηση εν αναμονή της δίκης του.

“Οι τραυματισμοί που υπέστη αυτό το ανυπεράσπιστο μωρό είναι πραγματικά τρομακτικοί,” δήλωσε ο δικαστής.

“Ο πόνος και ο τρόμος που έζησε αυτό το άτυχο μωρό στα χέρια των γονιών του είναι απίστευτος.”

Από το Blogger.