Καθολικός παπάς βρέθηκε να έχει στην κατοχή του 2000 εικόνες και βίντεο παιδικής πορνογραφίας και έφαγε 25 χρόνια φυλακή

featured image

Ένας καθολικός ιερέας που είχε πάνω από 2.000 φωτογραφίες και βίντεο παιδικής πορνογραφίας στον υπολογιστή και το τηλέφωνό του καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης.

Ο 73χρονος Thomas Faucher κρίθηκε ένοχος για πέντε εγκλήματα, αφού οι ανακριτές ανακάλυψαν χιλιάδες ανησυχητικές εικόνες και συζητήσεις για βιασμούς και δολοφονίες νεαρών αγοριών στον υπολογιστή του.

Ο Faucher αποκαλούσε τον εαυτό του «άρρωστο κουτάβι» καθώς ζητούσε συγγνώμη στην αίθουσα του δικαστηρίου πριν την καταδίκη του, σύμφωνα με το Idaho Stateman.

Catholic priest Thomas Faucher, 73, has been sentenced to 25 years in prison after investigators found more than 2,000 photos and videos of child porn in his possession 

“Είμαι βαθύτατα  λυπημένος για όσα έγιναν,” είπε ο 73χρονος στον δικαστή του Jason Scott.

“Ήμουν ένα πολύ άρρωστο κουτάβι και τώρα νιώθω τύψεις και θυμό.”

Ο Faucher προσπάθησε να πείσει τον δικαστή ότι δεν πρέπει να μπει στη φυλακή, ώστε να μπορεί να βοηθήσει άλλους και να «δώσει διαλέξεις για την αποφυγή παιδικής πορνογραφίας» λέγοντας ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα επωφεληθούν από εκείνον αν δεν φυλακιστεί.

Faucher, a well-known priest in the Roman Catholic Diocese of Boise, will not be eligible for parole and must register as a sex offender

“Δεν υπάρχουν άνθρωποι που θα ωφεληθούν αν μπω στη φυλακή.”

Αλλά ο Scott δεν πείστηκε και αποκάλεσε τον ιερέα «κίνδυνο για την κοινότητα».

“Αυτό είναι ένα έγκλημα που έχει τόσο άμεσες όσο και για μακροχρόνιες συνέπειες στην κοινότητα,”πρόσθεσε ο δικαστής.

Faucher, 73, pleaded guilty to five felony crimes after investigators discovered thousands of disturbing images and chats about raping and murdering young boys

Ο Faucher μιλούσε συχνά σε ένα άτομο που ονομάζεται «Bruno», λέγοντάς του ότι ήθελε να κάνει σεξ με αγόρια.

Ο ιερέας είπε επίσης στον Bruno ότι είχε «σατανικές επιθυμίες» και ότι «η σκέψη του να σκοτώσει κάποιον άρχιζε να τον ενθουσιάζει».

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι φαντασιωνόταν τη τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και μωρών και είπε ότι απολάμβανε να βλέπει ένα βίντεο ενός αγοριού που ξυλοκοπούνταν μέχρι θανάτου.

Faucher was was initially charged with 21 counts of felony sexual exploitation of a child when he was arrested in February 

Ο ιερέας είχε ένα λογαριασμό στο Dropbox, στον οποίον μοιράζονταν με έναν άλλο χρήστη υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Οι λεπτομέρειες των εικόνων και των συνομιλιών ήταν τόσο σοκαριστικές που πολλοί επέλεξαν να φύγουν από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Ενώ παραδέχθηκε την ενοχή του, ο Faucher ισχυρίστηκε ότι κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας επειδή είχε κατάθλιψη και άνοια προκαλούμενη από το αλκοόλ.

Μετά τη σύλληψη του Faucher, δύο νεαροί άντρες ισχυρίστηκαν ότι ο ιερέας τους είχε κακοποιήσει σεξουαλικά στο παρελθόν.

Ada County Deputy Prosecutor Kassandra Slaven had asked for a 30-year prison sentence, noting that Faucher was diagnosed a pedophile

Μέλη της μητρόπολης ήταν στο δικαστήριο για την καταδίκη του και ο εκπρόσωπός της, κος Gene Fadness, είπε ότι η μητρόπολη θα απομακρύνει τον Faucher από τα καθήκοντά του.

“Ο Faucher δεν ήταν απλώς ιερέας, αλλά ένας γνωστός και καλός ιερέας. Ήταν πολύ δύσκολο για όλους μας να πιστέψουμε όσα έκανε.”

“Θα υποβάλουμε άμεσα αίτημα για απομάκρυνσή του στη Ρώμη».

Η μητρόπολη έκανε επίσης μια δήλωση επαναλαμβάνοντας τα λόγια του Fadness.

Από το Blogger.