«Ο κόσμος θύμωσε γιατί δεν ξέρει την ιστορία αυτού του μέρους»

featured image

Τις προηγούμενες ημέρες προκλήθηκε σάλος με τη φωτογραφία της Ιωάννας Τούνη και την πόζα που είχε πάρει σε αυτήν, από το Μνημείο του Ολοκαυτώματος, στο Βερολίνο. Η πρώην παίκτρια του My Style Rocks βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, «Μετά τα Μεσάνυχτα» και έδωσε τη δική της απάντηση σε εκείνους που την κατηγόρησαν για «ασέβεια» απέναντι στο συμβολισμό του Μνημείου.

Μάλιστα, η Ιωάννα Τούνη στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί τον εαυτό της, έκανε ακόμη και αναπαράσταση της πόζας που πήρε, εξηγώντας ποιο ήταν το σκεπτικό της εκείνη την ημέρα.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094622034-0"); });

«Θεωρώ ότι ο κόσμος δεν γνωρίζει τι είναι το συγκεκριμένο μέρος. Σαφώς και γνώριζα την ιστορία αυτού του μέρους. Νομίζω ότι όλοι ξέρουν μέσες άκρες τι έχει συμβεί στο παρελθόν που είναι κάτι πάρα πολύ άσχημο. Ωστόσο, το συγκεκριμένο είναι πάρα πολύ σύγχρονο μνημείο, το οποίο έχει χτιστεί το 2005. Ο κόσμος νομίζει ότι μπήκα και περπάτησα σε νεκροταφεία. Δεν είμαι σε τάφους», δήλωσε αρχικά για το Μνημείο του Ολοκαυτώματος.

Και συνέχισε: «Είναι ένα μνημείο που χτίστηκε το 2005 με συγκεκριμένη αρχιτεκτονική που μοιάζει με λαβύρινθο. Έχει γίνει προς τιμήν των Εβραίων που χάθηκαν στη Γερμανία… τότε με τον Χίτλερ και όλη αυτή την πολύ άσχημη κατάσταση. Είναι κάτι πολύ δυσάρεστο, αλλά δεν έχει σχέση αυτό καθαυτό με τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους. Είναι προς αυτούς αλλά δεν είναι το σημείο αυτό που έχει γίνει αυτό. Υπάρχουν και παιδιά που κάνουν ακόμη και παρκούρ εκεί. Όλοι βγάζουν φωτογραφίες εκεί. Νιώθω αδικία… Αν είχα βγει με άλλο outfit δεν θα γινόταν αυτό. Δε θεωρώ ότι για κάθε μέρος θα πρέπει να φοράς και άλλα ρούχα…»

Όσο για την έλλειψη σεβασμού, δήλωσε ότι δε μπορεί να το καταλάβει αυτό. «Είμαι σε εξωτερικό χώρο. Δεν αντιλέγω για την ιερότητα του χώρου, αλλά είμαι έξω σε μία πλατεία και βγαίνω μία φωτογραφία…».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου, είπε: «Αν δεν έβαζα την τοποθεσία, δεν θα ήξεραν που βρίσκομαι. Όσοι μίλησαν τόσο πολύ άσχημα δεν έχουν ιδέα τι είναι το σημείο. Δεν με εκπλήσσει τόσο ο κόσμος που μπορεί να είναι απαίδευτος, μπορεί να έχει ξυπνήσει μια άσχημη μέρα, να μην έχει πιει καφέ και να θέλει να κράξει χωρίς αύριο. Με προβλημάτισε λίγο η στάση των δημοσιογράφων και ατόμων που πλαισιώνουν πλατό σε εκπομπές κλπ. Δεν γίνεται να βλέπει κάποιος μια φωτογραφία και να λέει “τι περιμένεις από μία κοπέλα που κυκλοφορεί ξεβράκωτη, δεν έχει ιδέα από ιστορία, φαίνεται ότι είναι αμόρφωτη”. Άκουσα και τον χαρακτηρισμό ότι είμαι μοντέλο. Δεν έχω υπάρξει μοντέλο. Είμαι δασκάλα δημοτικού».

Από το Blogger.