Μητέρα κυοφορούσε δύο νεκρά μωρά από τα τρίδυμά της για να σώσει το τρίτο της μωρό που ήταν υγιές

featured image

Μια μητέρα έπρεπε να συνεχίσει να κυοφορεί τα δύο νεκρά μωρά από τα τρίδυμά της – παρόλο που πέθαναν στις μόλις 16 εβδομάδες της εγκυμοσύνης της.

Η 29χρονη Bernadette Murphy δεν μπορούσε να αφαιρέσει τα δύο νεκρά μωρά της επειδή το τρίτο εξακολουθούσε να μεγαλώνει κανονικά.

Τα αδέλφια του μικρού James δεν επιβίωσαν εξαιτίας μιας σπάνιας κατάστασης.

Bernadette Murphy, 29, carried two of her triplets to full term after they died to ensure the survival of her third son, James

Αφού πέθαναν τα δύο αγόρια, η κα Murphy έπρεπε να παίρνει τακτικά αντιβιοτικά για να αποτρέψει μια πιθανή λοίμωξη, ενώ ενημερώθηκε ότι το σώμα της θα μπορούσε να διακόψει την εγκυμοσύνη ανά πάσα στιγμή.

“Δεν αισθάνθηκα τίποτα παράξενο στην εγκυμοσύνη μου, παρόλο που ο Joseph και ο Niall είχαν ‘φύγει"”.

“Όταν γεννήθηκαν, συνειδητοποίησα πως δεν είχα και τα τρία μωρά μου και αυτό μου στοίχισε πολύ.”

Ms Murphy was overjoyed when she and her ex-partner found out she was pregnant with not one but three boys in July 2013, but only one – James – would be born alive nine months later

“Όταν τα είχα στην κοιλιά μου, ένιωθα ότι ήμουν κοντά τους και τους προστατεύω.”

Τον Ιούλιο του 2013, η κ. Murphy, η οποία είναι δασκάλα στο Λίβερπουλ, ενθουσιάστηκε όταν έμαθε πως περίμενε τρίδυμα.

Όμως ένιωσε να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της όταν έμαθε πως δύο από τα μωρά της, ο Joseph και ο Niall, που μοιράζονταν τον ίδιο αμνιακό σάκο, πέθαναν στις 16 εβδομάδες της εγκυμοσύνης της.

Ms Murphy said it

Ο James ήταν ακόμα ζωντανός, γι’ αυτό η κα Murphy συνέχισε την εγκυμοσύνη της μέχρι να μεγαλώσει και να μπορέσει να ζήσει μετά τη γέννησή του.

“Όταν οι γιατροί είδαν στο υπερηχογράφημα πως περίμενα τρίδυμα, ήμουν τόσο χαρούμενη και στην αρχή όλα φαινόταν ωραία, αλλά λίγο αργότερα με προειδοποίησαν ότι η εγκυμοσύνη μου θα μπορούσε να είναι πολύ περίπλοκη.”

“Κατά τους τρεις πρώτους μήνες μπαινόβγαινα από τα νοσοκομεία και μετά από 15 εβδομάδες, οι γιατροί μου είπαν τα καταστροφικά νέα.”

“Τα δύο από τα τρία μωρά μου είχαν πεθάνει.”

James (circled) was in a separate amniotic sac while the other two boys shared one (right). They were affected by twin-twin transfusion syndrome in which two babies sharing a sac have an abnormal blood supply – it can cause only minor effects or be fatal for both children

“Το μόνο που ήθελα ήταν να έχω δίπλα μου το σύντροφό μου και τους γονείς μου.”

“Ρώτησα αμέσως αν ο James ήταν καλά και μου είπαν ότι ήταν υγιής, αλλά θα μπορούσαν να υπάρξουν επιπλοκές μέχρι την ολοκλήρωση της εγκυμοσύνης.”

Η κ. Murphy είπε πως ολοκλήρωσε την εγκυμοσύνη της, παρόλο που θα μπορούσε να πάει κάτι στραβά ανά πάσα στιγμή, και ο James γεννήθηκε στις 37 εβδομάδες.

Η μητέρα γέννησε στις 2 Απριλίου του 2014 τον υγιή James και τα νεκρά μωρά της, τον Joseph και τον Niall.

“Το σώμα του Joseph ήταν πλήρως διαμορφωμένο ενώ του Niall όχι, αλλά ήμουν τόσο χαρούμενη που είχα έστω την ευκαιρία να τους δω,” είπε η κα Murphy.

James, now four, is

Σήμερα, ο 4χρονος James συμμετέχει σε φιλανθρωπικούς αγώνες για τη συγκέντρωση χρημάτων για άρρωστα παιδιά, για να αποτίσει φόρο τιμής στα αδέλφια του.

“Ήθελα να γνωρίζει ότι είχε δύο αδέλφια, αν και ήταν δύσκολο να του το εξηγήσω,” είπε η κα Murphy.

“Δεν ήθελα να πιστέψει ότι ήταν δικό του λάθος. Του εξήγησα ότι τα αδέλφια του ήταν άρρωστα και πως τώρα είναι στον ουρανό.”

“Του θυμίζω συχνά πως τα αδέλφια του ζουν στη σκέψη του και πως τον προσέχουν από ‘κει ψηλά.”

Από το Blogger.