Πατέρας σκότωσε την 3 ετών κόρη του και αυτοκτόνησε γιατί δεν ήθελε να αφήσει την επιμέλειά της στην πρώην γυναίκα του

featured image

Ένας καθηγητής από τη Φλόριντα, ο οποίος σκότωσε την 3 ετών κόρη του και έπειτα αυτοκτόνησε, άφησε ένα σημείωμα στην εν διαστάσει σύζυγό του που λύνει το μυστήριο των φρικτών πράξεών του.

“Δεν μπορούσα να φανταστώ πως η κόρη μου κι εγώ θα ζούσαμε χώρια για το υπόλοιπο της ζωής μας,” έγραψε ο Ayhan Aytes στο σημείωμα που ανακάλυψαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του.

Το σημείωμα βρέθηκε στις 10 Δεκεμβρίου, όταν η αστυνομία διεξήγαγε έλεγχο στο σπίτι του Aytes στο Temple Terrace της Φλόριντα.

Όταν οι αξιωματικοί έφτασαν στον πρώτο όροφο του σπιτιού του Aytes, τον βρήκαν κρεμασμένο από ένα δοκάρι στην πίσω βεράντα και την κόρη του νεκρή στο κρεβάτι της, σύμφωνα με το Tampa Bay Times.

Μία έρευνα της αστυνομίας χαρακτήρισε την εξασέλιδη επιστολή κρίσιμη, αφού σ’ αυτήν περιλαμβάνονται θέματα επιμέλειας, διαζυγίου και διαχωρισμού περιουσιακών στοιχείων μεταξύ του Ayhan και της συζύγου του, Laurel Friedman.

Ο έλεγχος της αστυνομίας ξεκίνησε όταν η 38χρονη μητέρα της Ela, η οποία ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της, δήλωσε ότι δεν είχε ακούσει νέα τους για μέρες.

Their bodies were discovered in his Temple Terrace home (above) on Monday by police conducting a welfare check

Η Friedman δήλωσε ότι είχαν διαμάχες με τον 48χρονο Ayhan για την επιμέλεια της Ela.

Το ζεύγος υπέβαλε αίτηση διαζυγίου τον Ιανουάριο και αποφάσισε να μοιραστεί την επιμέλεια της Ela, αλλά η Friedman ανησυχούσε ολοένα και περισσότερο ότι ο πρώην σύζυγός της θα έπαιρνε το παιδί στην πατρίδα του, την Τουρκία, επειδή δεν έπαιρνε το παιδί πίσω σ΄εκείνη μετά τις προγραμματισμένες επισκέψεις του.

Τον Σεπτέμβριο, ένας δικαστής ενέκρινε το αίτημα της Friedman να εμποδίσει τον Aytes να πάρει την Ela στην Τουρκία για να επισκεφτεί την οικογένειά του.

Ο Aytes ήταν μόνιμος κάτοικος των Ηνωμένων Πολιτειών και κάτοχος πράσινης κάρτας.

Ο δικαστής συμφώνησε με την Friedman ότι η Ela κινδύνευε να απαχθεί από τον πατέρα της, ο οποίος αρνήθηκε ότι σχεδίαζε να μείνει μόνιμα στην Τουρκία με την κόρη του.

The couple filed for divorce in January and decided to share custody of Ela, but Friedman grew increasingly worried Aytes would take the child to his native country of Turkey after he failed to bring her back after his scheduled visits, according to divorce filings 

Ο Aytes ισχυρίστηκε ότι απλά ήθελε να πάρει την Ela στην Τουρκία για να επισκεφτούν τη μητέρα του.

Στις 5 Δεκεμβρίου, ο Aytes είχε προγραμματίσει να πάρει την Ela στο σχολείο, αλλά δεν το έκανε, με αποτέλεσμα η Friedman να καταθέσει έκτακτη αίτηση στο δικαστήριο.

Η κατάσταση της ψυχικής υγείας του Aytes άρχισε να δείχνει άσχημα σημάδια, αφού η συμπεριφορά του ήταν όλο και πιο ασταθής.

Η Friedman έστειλε μήνυμα στον Aytes λέγοντάς του ότι ήταν η σειρά της να περάσει χρόνο με την κόρη τους.

Ο Aytes απάντησε προειδοποιώντας την Friedman να μην τον «πιέζει πολύ».

Aytes was a media and communication scholar who worked as an assistant visiting professor at the University of South Florida. His estranged wife was also a communications instructor there 

Ο Aytes αποφάσισε ότι θα κρατήσει εκείνος την Ela μέχρι να ληφθεί η απόφαση του δικαστηρίου για την επιμέλειά της.

Ωστόσο, ένας αστυνομικός που είχε αναλάβει την υπόθεση του δήλωσε ότι ο Aytes δεν είχε το δικαίωμα να απαγορεύσει στην Friedman να δει την Ela.

Η Friedman κατηγόρησε τον Aytes μέσω του δικηγόρου της και ζήτησε από τον δικαστή να αναγκάσει τον Aytes να της επιτρέψει άμεσα να δει την Ela.

Την επόμενη μέρα, στις 6 Δεκεμβρίου, η Friedman και ο Aytes μίλησαν τηλεφωνικώς για τελευταία φορά, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τέσσερις μέρες αργότερα, ο Friedman κάλεσε την αστυνομία αφού δεν είχε μιλήσει με τον σύζυγό της για μέρες.

Οι αξιωματικοί εισέβαλαν στο σπίτι του όπου βρήκαν τα άψυχα σώματα του Aytes και της Ela.

Ο Aytes βρέθηκε κρεμασμένος από ένα δοκάρι της πίσω βεράντας. Είχε μια πλαστική τσάντα πάνω από το κεφάλι του και ένα λεπτό πράσινο σχοινί γύρω από το λαιμό του, σύμφωνα με τη δήλωση της αστυνομίας.

Από το Blogger.