Με ποια προϋπόθεση θα ψηφίσει η Ένωση Κεντρώων ενδεχόμενη πρόταση δυσπιστίας

featured image

Να δηλώσει ξεκάθαρα πως εάν γίνει κυβέρνηση δεν πρόκειται να δώσει το όνομα της Μακεδονίας κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία ο Βασίλης Λεβέντης, ξεκαθαρίζοντας πως «τότε και μόνο τότε η Ένωση Κεντρώων μπορεί να ψηφίσει υπέρ μιας πρότασης δυσπιστίας που ενδεχομένως θα καταθέσει».

«Από την κυβέρνηση μειοψηφίας και πολιτικής ανοχής, που υποστήριζε το Μέγαρο Μαξίμου περάσαμε εσχάτως στην ελεγχόμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία με αποστάτες και πρόθυμους βουλευτές», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μιλώντας στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά FM.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Για την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, ο κ. Λεβέντης αποκάλυψε ότι έχει αποστείλει επιστολή στην Γερμανική Πρεσβεία με παραλήπτη την Γερμανίδα Καγκελάριο. Για το περιεχόμενο της επιστολής ο κ. Λεβέντης είπε ότι κινείται σε δύο άξονες, την θέση της Ένωσης Κεντρώων για την Ευρώπη, το Ευρώ και την ΟΝΕ και τον σεβασμό των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην ίδια επιστολή αναφέρεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές αξίες και αρχές και πριν γίνει Κυβέρνηση απειλούσαν το ευρώ, την Ευρωζώνη και την πορεία της Ενωμένης Ευρώπης. Επίσης, στην επιστολή γίνεται ειδική αναφορά στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών επισημαίνοντας ότι οι σύμμαχοι της χώρας δεν έχουν λάβει υπόψιν τους την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού που είναι αντίθετη με την συγκεκριμένη συμφωνία.

Τέλος, αναφορικά με τις δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος Γιάννη Σαρίδη και το ενδεχόμενο να μεταπηδήσει σε άλλο κόμμα, ο κ. Λεβέντης ξεκαθάρισε ότι εάν αυτό συμβεί τότε ο βουλευτής θα γίνει ο «Συμπιλίδης Νο 2» της παράταξης. Αυτό σημαίνει, πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης ότι αυτός ο βουλευτής δεν σέβεται την λαϊκή ετυμηγορία και τις θέσεις της Ένωσης Κεντρώων με την οποία εξελέγη με λίστα το 2015.

Ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε αχάριστους όσους βουλευτές έχουν αποχωρήσει από το κόμμα και επεσήμανε ότι όσοι πολιτικοί αρχηγοί δέχονται τους αποστάτες διαπράττουν πολιτικά μια ανήθικη πράξη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Από το Blogger.