Χαρίτσης: Η Βουλή θα επικυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

featured image

Δεδομένο θεωρεί ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης ότι θα υπάρξει πλειοψηφία στην ελληνική Βουλή για την εθνικά επωφελή, όπως τη χαρακτήρισε, Συμφωνία των Πρεσπών.

«Το έχουμε πει σε όλους τους τόνους και είναι σαφές πλέον προς όλους: Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, δεν πρόκειται να σταματήσουμε αυτήν τη διαδικασία. Θα προχωρήσουμε στην επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Είναι μία συμφωνία, η οποία επιλύει επιτέλους, μετά από 30 χρόνια, ένα πολύ σοβαρό διπλωματικό πρόβλημα για τη χώρα και το επιλύει με εθνικά επωφελή τρόπο», τόνισε ο υπουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Εκτίμησε, δε, πως «η πλειοψηφία του ελληνικού κοινοβουλίου αντιλαμβάνεται ότι αυτή είναι μία συμφωνία επωφελής, η οποία αναβαθμίζει τη θέση της χώρας μας και κυρίως της Βόρειας Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων --μάλιστα σε μία περίοδο έντονων γεωπολιτικών αναταράξεων στην περιοχή μας».

«Νομίζω, λοιπόν» συνέχισε ο κ. Χαρίτσης «ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο αναμετρώμενο και με την Ιστορία -γιατί εδώ δε μιλάμε για απλή κύρωση μιας συμφωνίας, μιλάμε για μια ιστορικών διαστάσεων εξέλιξη- θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα επικυρώσει αυτήν τη συμφωνία και βεβαίως -και αυτό έχει την πολύ μεγάλη σημασία του- θα επιτρέψει να συνεχιστεί η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης, που ξεκίνησε τους προηγούμενους μήνες και πρέπει να συνεχιστεί και τους επόμενους, ώστε να ολοκληρωθεί η θητεία της στους συνταγματικά προβλεπόμενους χρόνους, όχι επειδή αυτό επιτάσσει το κομματικό συμφέρον, αλλά γιατί αυτό είναι αίτημα της κοινωνικής πλειοψηφίας, έτσι ώστε να μπορέσουν να υλοποιηθούν όλα αυτά τα μέτρα, τα οποία αφορούν την κοινωνική πλειοψηφία και μπορούν να βελτιώσουν την ζωή των Ελλήνων πολιτών μετά από την πολύ δύσκολη μνημονιακή περίοδο».

Ερωτηθείς σχετικά με τη στάση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του επικεφαλής Πάνου Καμμένου σχολίασε: «Όλοι μας -και στην υπόθεση της συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και στον τρόπο, με τον οποίο διαχειριζόμαστε από εδώ και πέρα τις εξελίξεις και τη στάση, την οποία κρατάμε σε σχέση με την πορεία αυτής της κυβέρνησης- αναμετρούμαστε ο καθένας ξεχωριστά και με την προσωπική του ιστορία αλλά και με την προοπτική αυτού του τόπου και με αυτή την έννοια νομίζω ότι και όλοι πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί στις αποφάσεις, τις οποίες θα λάβουν».

Σχετικά με την ημερομηνία των εθνικών εκλογών επισήμανε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η θητεία της κυβέρνησης, διότι «χρειάζεται αυτός ο πολιτικός χρόνος, όχι απλώς με χρονικούς όρους ημερολογιακά, αλλά με πολιτικούς όρους είναι ζητούμενο, είναι στοίχημα τόσο ως προς την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τόσο ως προς τα κοινωνικά μέτρα ελάφρυνσης, ως προς την πορεία και διερεύνηση δικαστικών υποθέσεων, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές και βεβαίως ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη θεσμική θωράκιση».

«Η συνταγματική αναθεώρηση είναι μία ακόμη πολύ σημαντική πρωτοβουλία της κυβέρνησης που έρχεται το επόμενο διάστημα στο ελληνικό κοινοβούλιο. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη δέσμη παρεμβάσεων και πολιτικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, οι οποίες πρέπει να υλοποιηθούν και να ολοκληρωθούν το επόμενο εννεάμηνο που έχουμε μπροστά μας. Νομίζω ότι κι οι βουλευτές αντιλαμβάνονται αυτή την ανάγκη και θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια» εξήγησε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Από το Blogger.