Καταψηφίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, στηρίζει την κυβέρνηση ο Σαρίδης

featured image

Τη στήριξή του στην κυβέρνηση, για «το θετικό νομοθετικό της έργο» εξέφρασε με ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης, ο οποίος τόνισε επίσης ότι θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Θα πρέπει κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι άλλο η οικονομία, άλλο ένα εθνικό θέμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως ξεκαθάρισε με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα», σε περίπτωση που η Συμφωνία των Πρεσπών περάσει, «η κυβέρνηση θα έχει πρόβλημα δεδηλωμένης και θα πρέπει να απευθυνθεί στη Βουλή και να επιχειρηματολογήσει για τα θετικά νομοθετήματα τα οποία θα πρέπει να φέρει στον πολιτικό της χρόνο, ποια είναι αυτά και εάν θα είναι χρήσιμα».

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

«Η κυβέρνηση λέει ότι έχει έτοιμα να φέρει πέντε νομοσχέδια και αυτά -όπως ακούγονται στους διαδρόμους της Βουλής- χαρακτηρίζονται από θετικό πρόσημο, όπως π.χ. οι 120 δόσεις και ο νέος νόμος Κατσέλη. Εάν η κυβέρνηση πείσει ότι χρειάζεται 3-4 μήνες διορία για να μπορέσει να υλοποιήσει το νομοθετικό της έργο και να βοηθηθούν στο σύνολο τους οι Έλληνες πολίτες, εσείς πιστεύετε ότι είναι πολλοί εκείνοι που θα αλλάξουν την ψήφο τους από θετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες;», διερωτήθηκε ο κ. Σαρίδης.

«Θα πρέπει κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι άλλο η οικονομία, άλλο ένα εθνικό θέμα. Πιστεύω ότι έχουν καταστρέψει οι κομματικές γραμμές τον τόπο αυτόν», πρόσθεσε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων.

Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι υπερψήφισε τον προϋπολογισμό «γιατί ήταν ο πρώτος που γράφτηκε από ελληνικά χέρια», γιατί να μεν «έδωσε λίγα, αλλά περισσότερα από ό,τι έδωσαν οι τελευταίοι οκτώ μνημονιακοί προϋπολογισμοί», αλλά και γιατί «διαφαίνεται ότι η οικονομία στέκεται δειλα - δειλά στα πόδια της. Ο βασικός λόγος, όμως, ήταν η δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα φέρει πρόταση νόμου που αφορά πάνω από 1 εκατομμύριο πολίτες για δωρεάν παροχή νομικής βοήθειας για όσους βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας».

Σε ερώτηση εάν πει «ναι» σε πιθανή πρόταση υπουργοποίησηε, απάντησε ότι «ούτε η κυβέρνηση έχει ανάγκη τον Σαρίδη ούτε εγώ την κυβέρνηση. Πιστεύετε ότι ένας χρόνιος ορίζοντας 3-4 μηνών σε υπουργική καρέκλα θα είναι χρήσιμος για τον ελληνικό λαό;».

Τέλος αναφορικά με το εάν θα είναι ξανά υποψήφιος με την Ένωση Κεντρώων, επισήμανε: «Αν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων με επιλέξει, θα είμαι ξανά υποψήφιος».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Από το Blogger.