Φωτίου: Κατηγορηματική η απάντηση Μέρκελ στη συκοφαντική προσπάθεια της ΝΔ

featured image

Στην απάντηση που έδωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, όταν ρωτήθηκε για το αν υπάρχει διασύνδεση από γερμανικής πλευράς στα θέματα που αφορούν την ελληνική οικονομία με την υπόθεση της ονομασίας της ΠΓΔΜ, αναφέρθηκε η Θεανώ Φωτίου.

«Το έχουμε πει σε κάθε τόνο, αλλά δεν πειράζει να ακούει ο λαός και από επίσημα χείλη ότι πρόκειται για μία γελοία και εντελώς συκοφαντική προσπάθεια, που κάνει η Νέα Δημοκρατία για να πλήξει την κυβέρνηση και τις απόψεις της πάνω στη συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την Κοινωνική Αλληλεγγύη στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

«Ήταν κατηγορηματική η απάντηση και έδειξε και την ενόχληση και έκπληξή της, ότι πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο και ένα-ένα κόμμα να συνδέει τις οικονομικές εξελίξεις και τις αποφάσεις για μη περικοπή των συντάξεων με τη συμφωνία των Πρεσπών», είπε η κ. Φωτίου.

Αναγνώρισε, δε, πως η Συμφωνία των Πρεσπών -αυτήν τη στιγμή- έχει πολιτικό κόστος, εκτιμώντας, ωστόσο, ότι «αυτό ακριβώς πιστεύω ότι ο λαός θα κρίνει στο τέλος και θα εκτιμήσει, ότι μία κυβέρνηση βάζει πάνω από το κομματικό της όφελος, το πατριωτικό όφελος», διότι «αυτό είναι πολύ μεγάλη εγγύηση για τον λαό, ότι μία κυβέρνηση δεν θα σκέφτεται τα οφέλη της απλώς ως κόμμα, αλλά θα σκέφτεται για τη χώρα και αυτό που θεωρείται σήμερα ότι είναι πολιτικό κόστος θα γυρίσει και θα γίνει πολιτικό όφελος».

«Εκείνο που με ανησυχεί, είναι πώς οργανώνει η ΝΔ την πολιτική αντιπαράθεση, η οποία καθοδηγείται από τα πιο ακροδεξιά της στοιχεία. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, όχι απλά γιατί εκχυδαΐζει το ελληνικό κοινοβούλιο και έτσι εκπίπτει στη συνείδηση του ελληνικού λαού ο ρόλος του κοινοβουλίου, αλλά κυρίως γιατί επιχειρεί να εθίσει την κοινή γνώμη σε μία φασίζουσα νοοτροπία, γιατί έτσι νομίζει ότι θα αποσπάσει ψήφους από τη Χρυσή Αυγή, όμως αντίθετα στέλνει έτσι ψήφους στη Χρυσή Αυγή», σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός.

Αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις που δύναται να δρομολογήσει η επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο και τη στάση που θα τηρήσει ο μικρότερος κυβερνητικός εταίρος, η κ. Φωτίου.

Και διαβεβαίωσε πως «με ηρεμία και αποφασιστικότητα συνεχίζουμε το έργο μας. Είμαστε έτοιμοι για όλες τις πιθανότητες και τις αποφάσεις, όπως τις περιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας την Τετάρτη, με την πεποίθηση ότι σε αυτές τις αποφάσεις που περιέγραψε συναινεί η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Θεωρούμε ότι το έργο μας τώρα αποδίδει καρπούς και ότι μέχρι τον Οκτώβριο του 2019 ο λαός, ανεξάρτητα από τις Κασσάνδρες και τις καταστροφολογίες, πράγματι θα δει τη ζωή του να αλλάζει και θα μας δικαιώσει στις δύσκολες και πολύ επώδυνες επιλογές που κάναμε.

Αν αυτό δε γίνει δυνατό, όποτε κι αν γίνουν εκλογές, πιστεύουμε ότι ο λαός θα μας δώσει την ευκαιρία μιας δεύτερης τετραετίας, γιατί δεν νομίζουμε ότι θα γυρίζουμε στο παρελθόν και ότι ο λαός θα επιλέξει στο τιμόνι της χώρας αυτούς που τους κατέστρεψαν και που σήμερα απλώς άλλαξαν τα ρούχα τους αλλιώς, όπως ο Μανωλιός».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Από το Blogger.