Οι επικείμενες αποχωρήσεις από το Ποτάμι που ενδέχεται να το σβήσουν από το χάρτη

featured image

Η απόφαση που πήρε το Ποτάμι για ψήφο κατά συνείδηση στην ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών όπως φαίνεται ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους δύο βουλευτές, Γιώργο Αμυρά και Γρηγόρη Ψαριανό.

Οι δύο βουλευτές με ανάρτηση που συνυπέγραψαν άσκησαν δριμεία κριτική στους χειρισμούς της ηγεσίας του κόμματός τους κάνοντας λόγω μεταξύ άλλων «επειδή το Ποτάμι πάλι εμφανίζεται παραπλέον προς τους ΤσιπροΠολάκηδες μπορούμε να συνάγουμε ότι το Ποτάμι δεν επιλέγει μια καθαρή στάση και διαλύεται. Δηλώνουμε και εκφράζουμε την απόλυτη διαφωνία μας με την περίεργη, επαμφοτερίζουσα και αλλοπρόσαλλη αυτή στάση του κόμματος. Διατηρούμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού μας και του επαναπροσδιορισμού της σχέσης μας με το Ποτάμι».

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Όπως γίνεται αντιληπτό οι εσωκομματικές εξελίξεις στο Ποτάμι, ενός κόμματος που αναμένεται να παίξει και αυτό καθοριστικό ρόλο στην επικύρωση ή όχι της Συμφωνίας των Πρεσπών, αναμένονται ραγδαίες και δυσοίωνες.

Το Ποτάμι αριθμεί, μετά τη διαγραφή Δανέλλη, πέντε βουλευτές, το ελάχιστο δηλαδή για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Με την επικείμενη λοιπόν αποχώρηση Ψαριανού και Αμυρά κι αν αυτοί δεν παραδώσουν την έδρα τους το Ποτάμι θα έχει μόνο τρεις βουλευτές (Θεοδωράκη, Μαυρωτά και Λυκούδη).

Αμυράς και Ψαριανός είχαν πολλάκις προτείνει κατά το παρελθόν τη συνεργασία του Ποταμιού με τη Νέα Δημοκρατία ενώ είναι άγνωστο ποια θα είναι η επόμενη πολιτική τους στέγη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Από το Blogger.