Μέρκελ: Η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο, μπορεί να βασίζεται σε εμάς

featured image

Πρώτη επίσκεψη μετά τον Απρίλιο του 2014 πραγματοποιεί σήμερα και αύριο στην Αθήνα η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο οποία, με αποκλειστική δήλωσή της στην εφημερίδα «Καθημερινή» αναγνωρίζει ότι «τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα για πολύ κόσμο στην Ελλάδα».

«Με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος προσαρμογής τον περασμένο χρόνο, η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο» τονίζει, προσβλέποντας σε «καλές συνομιλίες και ενδιαφέρουσες συναντήσεις. Η Ελλάδα και η Γερμανία έχουν στενούς δεσμούς τόσο μέσω πλήθους διμερών σχέσεων, όσο και ως εταίροι στην Ε.Ε και το ΝΑΤΟ».

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Η Καγκελάριος αναφέρει: «Γνωρίζω ότι τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Η Ευρώπη έδειξε με τα τρία προγράμματα βοήθειας την αλληλεγγύη της και στήριξε την Ελλάδα στη μεταρρυθμιστική της πορεία προς τη δημοσιονομική και οικονομική σταθερότητα. Πρόκειται αναμφίβολα για μια δύσκολη πορεία. Ωστόσο μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος προσαρμογής τον περασμένο χρόνο η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Αυτό θα έπρεπε να αποτελέσει κίνητρο για το μέλλον».

Τέλος η κ. Μέρκελ διαβεβαιώνει ότι «η Ελλάδα στην πορεία της αυτή, μπορεί να συνεχίσει να βασίζεται στην εταιρική σχέση και στη φιλία της με τη Γερμανία».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Από το Blogger.