Πώς θα δηλώνονται τα έσοδα από μισθώσεις ακινήτων τύπου Airbnb

featured image

H διάθεση ακινήτων για βραχυχρόνια μίσθωση τύπου Airbnb έχει αυξηθεί σημαντικά με ατού φυσικά το ισχυρότερο δέλεαρ, δηλαδή την άμεση και εύκολη είσπραξη χρημάτων που μπορεί να τους αποφέρει μία τέτοια κίνηση.

Από τα απλά διαμερίσματα, στην αγορά άρχισαν να εισέρχονται ολόκληρες πολυκατοικίες, με πολλές περιοχές της Αθήνας να μετατρέπονται σχεδόν αποκλειστικά σε περιοχές βραχυχρόνιων μισθώσεων.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094545114-0"); });

Μάλιστα η δυναμική στην αγορά ακινήτων είναι τέτοια που ο δρόμος ανοίγει για μια νέου τύπου εκμετάλλευση ακινήτων για βραχυχρόνιες μισθώσεις που αφορούν επιχειρηματική στέγη και γραφεία.

Πώς όμως θα δηλώνονται εισοδήματα από βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων τύπου Airbnb;

Τα εισοδήματα δηλώνονται συγκεντρωτικά ανά ακίνητο στον κωδικό 60 της στήλης 16 του εντύπου Ε2 (αναλυτική κατάσταση για τα μισθώματα ακίνητης περιουσίας).

Επιλέγοντας τον κωδικό 61 της στήλης θα δηλώνονται συγκεντρωτικά ανά ακίνητο όλα τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν από τη βραχυχρόνια υπεκμίσθωση ακινήτων μέσω ψηφιακών πλατφόρμων (Airbnb, Booking κλπ.).

Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων αναμένεται να ανοίξει εντός του Μαρτίου και οι φορολογούμενοι θα έχουν περιθώριο μέχρι το τέλος Ιουνίου για να εκπληρώσουν την ετήσια φορολογική τους υποχρέωση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Από το Blogger.