Παπαθεοδώρου: Η Βουλή δεν είναι παράρτημα του Μαξίμου

featured image

Για ωμή παρέμβαση στο Κανονισμό της Βουλής, παραβίαση της διάκριση των εξουσιών καθώς και ευτελισμό του Κοινοβουλίου, έκανε λόγο ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Θόδωρος Παπαθεοδώρου, σχολιάζοντας την επιστολή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, με την οποία ζητά να μην γίνει καμία αλλαγή στον Κανονισμό της Βουλής σχετικά με τα κόμματα που δεν συγκροτούν Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ο κ. Παπαθεοδώρου πρότεινε, στην αρχή της συνεδρίασης της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής, να συζητηθεί το θέμα της επιστολής του πρωθυπουργού, προκειμένου, όπως υποστήριξε, να πάρουν θέση όλα τα κόμματα και να συμφωνήσουν ώστε να αποκρούσουν τέτοιου είδους παρεμβάσεις.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

«Η Βουλή δεν είναι παράρτημα του Μαξίμου ώστε ο πρωθυπουργός να δίνει ωμή εντολή στον τρίτο θεσμικό παράγοντα της χώρας και να του υποδεικνύει με τρόπο εντέλλεσθε τι θα κάνει και αν θα πρέπει να προχωρήσει σε τροποποιήσεις του Κανονισμού ή αν θα αποταθεί στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής για να γνωμοδοτήσει», τόνισε σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο κ. Παπαθεοδώρου και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται μόνο για ωμή παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής και παραβίαση της διάκρισης των εξουσιών αλλά και για ευτελισμό του Κοινοβουλίου».

Λίγο αργότερα, σε γραπτή δήλωση του, ο κ. Παπαθεοδώρου, ανέφερε ότι «κατ" επανάληψη το κόμμα του έχει καταγγείλει τον πρόεδρο της Βουλής ότι σε θέματα κοινοβουλευτικών διαδικασιών και κανονισμού συμπεριφέρεται περισσότερο ως κομματικός παράγοντας του ΣΥΡΙΖΑ παρά ως πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων με το θεσμικό ρόλο που πρέπει να υπηρετεί».

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι «με τον ευτελισμό των κοινοβουλευτικών διαδικασιών ενισχύονται τα άκρα και επωφελείται η Χρυσή Αυγή», και ότι στη χώρα υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας και λειτουργίας των κοινοβουλευτικών διαδικασιών και ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν είναι οι εκλογές.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Από το Blogger.