Φάμελλος: Δεν θα πληρώνει ο πολίτης και το κράτος πάντα τη ζημιά των τραπεζών

featured image

Στο μείζον ζήτημα των «κόκκινων» δανείων αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8.

«Δυστυχώς, τις τράπεζες, πολλά χρόνια, τις έχουν φορτίσει με δάνεια τα οποία είναι κόκκινα, που ο κόσμος δεν μπορεί να τα πληρώσει γιατί υπήρχε και μία πρακτική να παίρνουν τηλέφωνο και να λένε ‘πάρτε σας παρακαλώ δάνειο’ και μία αναντιστοιχία ακόμα και στις εκτιμήσεις της ακίνητης περιουσίας. Τώρα πληρώνουμε τον βαρκάρη εκείνης της κακής περιόδου. Και εγώ το καταλαβαίνω ότι σαφώς η οικονομία χρειάζεται δυνατές τράπεζες, αλλά από την άλλη μεριά δεν θα πληρώνει ο πολίτης και το κράτος πάντα τη ζημιά των τραπεζών” τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Φάμμελος και πρόσθεσε:

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

«Εμείς πρέπει να έχουμε τράπεζες που να είναι σταθερές και επαρκείς, που είναι όσον αφορά την αξιολόγηση την ευρωπαϊκή, αλλά να δώσουμε ένα διέξοδο τουλάχιστον στα στεγαστικά δάνεια της πρώτης κατοικίας, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τα επιχειρηματικά έχει δώσει αρκετές λύσεις. Όπως καταλαβαίνετε για ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο παρελθόν από ευθύνες κυβερνήσεων και τραπεζών, εμείς πρέπει να βρούμε και εδώ τη λύση. Αυτό κάνουμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια... Εγώ θεωρώ ότι το ευρύτερο δημοσιονομικό και παραγωγικό προφίλ που δημιουργήσαμε οι Έλληνες με τη γραμμή της κυβέρνησης ευνοεί τη λύση και του θέματος των δανείων».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Από το Blogger.