Χαρίτσης: Ξεκάθαρο το δίλημμα των εκλογών

featured image

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «η μόνη δύναμη που μπορεί να ολοκληρώσει τις ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις της προηγούμενης τετραετίας, να υπερασπιστεί και να διευρύνει τα συλλογικά συμφέροντα και δικαιώματα», όπως δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Ο κ. Χαρίτσης ξεκαθαρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι και θα παραμείνει κόμμα τις ριζοσπαστικής Αριστεράς» και τονίζει ότι η στροφή στη σοσιαλδημοκρατία δεν είναι η λύση για την περαιτέρω ενίσχυσή του. «Το αντίθετο. Η στροφή της σοσιαλδημοκρατίας προς την Αριστερά, η ρήξη της με τον νεοφιλελευθερισμό και την οπισθοδρομική και μισαλλόδοξη δεξιά της ΝΔ είναι όρος για την πολιτική της επιβίωση (σ.σ. της σοσιαλδημοκρατίας)» προσθέτει.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Ακόμη, θεωρεί ότι ενόψει εκλογών, τα διλήμματα που προκύπτουν είναι «ξεκάθαρα», με πρώτο: «δίκαιη ανάπτυξη για την οποία παλεύει ο ΣΥΡΙΖΑ ή επιστροφή στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έφεραν τη χρεοκοπία, όπως διεκδικεί η ΝΔ».

Μάλιστα, χαρακτηρίζει «αναπόφευκτη» την πόλωση «με προγραμματικούς όρους».

Τέλος, σχετικά με τη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο κ. Χαρίτσης σχολιάζει ότι επρόκειτο για μία συνεργασία «ειδικού σκοπού, βασισμένη σε μια ξεκάθαρη προγραμματική συμφωνία για την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια, η οποία πέτυχε τον σκοπό της».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Από το Blogger.