Δικηγόρος οκτώ Τούρκων: Η επικήρυξή τους θυμίζει «φετφά»

featured image

Την απάντησή της εξετάζει η υπεράσπιση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, οι οποίοι επικηρύχθηκαν από την Τουρκία για το ποσό των περίπου 700.000 ευρώ το κεφάλι.

Στο ενδεχόμενο που η κυβέρνηση υποκύψει στις πιέσεις της Άγκυρας, η υπεράσπιση μελετά την άσκηση ασφαλιστικών μέτρων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την απαγόρευση της επαναπροώθησης των οχτώ Τούρκων αξιωματικών στην Τουρκία.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

«Βλέπω πραγματικά απίθανο αυτό το ενδεχόμενο της παραβίασης της απόφασης του Αρείου Πάγου» σημείωσε πάντως στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος τους Χρίστος Μυλωνόπουλος.

Ο κ. Μυλωνόπουλος δήλωσε η επικήρυξή τους συνιστά πρόκληση για τη διεθνή νομιμότητα και την ελληνική κυριαρχική εξουσία. «Η Τουρκία ζητεί από τον Έλληνα πρωθυπουργό να παραβιάσει θεμελιώδεις αρχές του ελληνικού πολιτεύματος και να παρακάμψει τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου… (Η επικήρυξη) θυμίζει φετφά του αγιατολάχ κατά του συγγραφέα των σατανικών στίχων Σαλμάν Ρούσντι» σχολίασε.

Η Τουρκία, πρόσθεσε ο συνήγορος των «οχτώ», ζητεί να περιφρονηθεί πλέον η νομιμότητα, και να επιδιωχθεί η περιέλευση των οχτώ αξιωματικών με άλλο τρόπο.

Έκανε επίσης λόγο «πολιτιστικό αταβισμό και παλινόρθωση σε εποχές βίας και αυθαιρεσίας». «Διακαής επιδίωξη και θέμα γοήτρου να δικάσει τους οχτώ η Τουρκία, το ίδιο έκανε και με τον Οτσαλάν». «Η ΕΛΑΣ εφόσον επιτελεί τα καθήκοντα της δεν θα υπάρξει άσχημη εξέλιξη» επισήμανε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Από το Blogger.