Η εκλογική μάχη για τον δήμο Θεσσαλονίκης σε νέα δημοσκόπηση

featured image

Το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ 11 διεκδικητών του δήμου Θεσσαλονίκης συγκεντρώνει ο επίσημος υποψήφιος της ΝΔ Νίκος Ταχιάος, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση «Egnatia Point of View» της εταιρείας The Point στο δήμο Θεσσαλονίκης για την εφημερίδα «Μακεδονία».

Ο Νίκος Ταχιάος συγκεντρώνει το 18,1%, ακολουθεί η Κατερίνα Νοτοπούλου με 12,5%, ο Γιώργος Ορφανός με 6,9%, ο Σπύρος Βούγιας με 5,9% και ακολουθούν οι Κ. Ζέρβας, Π. Ψωμιάδης, Γρ. Ζαρωτιάδης, Σ. Ζαριανόπουλος, Μ. Κυριζίδης, Χ. Αηδονόπουλος και Μιχάλης Τρεμόπουλος.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Οι αναποφάσιστοι είναι πολλοί και στην περίπτωση των αυτοδιοικητικών εκλογών στο δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χώρας και αγγίζουν ποσοστό της τάξης του 27,2%.

Όσον αφορά τις θετικές ψήφους για τα πρόσωπα που προτίθενται να εκτεθούν στον κεντρικό δήμο της πόλης, η κατάταξη είναι διαφορετική και προηγείται ο Σπύρος Βούγιας (φωτ.), ο οποίος συγκεντρώνει το 38,8% θετικής και μάλλον θετικής γνώμης των πολιτών, ακολουθεί ο Νίκος Ταχιάος με 31,4%, ο Γιώργος Ορφανός με 30,4% και η Κατερίνα Νοτοπούλου με 29,8%.

Δεύτερος γύρος

Η δημοσκόπηση προχωρά στο δεύτερο γύρο και θέτει στους πολίτες της Θεσσαλονίκης το ερώτημα «ποιον θα ψηφίσουν αν προχωρήσει στο δεύτερο γύρο», παίζοντας με διαφορετικά πιθανά δίδυμα. Εδώ ο Νίκος Ταχιάος συγκεντρώνει ποσοστό 30,8% και η Κατερίνα Νοτοπούλου περιορίζεται στο 18,7%. Οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 32,1% και μαζί με το «δεν απαντώ» και «δεν θα ψηφίσω» συγκεντρώνει περίπου το 50%.

Σε περίπτωση του διδύμου Νίκος Ταχιάος vs Σπύρος Βούγιας, ο πρώτος συγκεντρώνει 31,4% και ο δεύτερος 13,1%. Το Ταχιάος vs Ορφανός είναι και πάλι 1 με 31,3% έναντι 11,4%, ενώ μετρήθηκε και το ζεύγος Ταχιάος vs Ψωμιάδης με νικητή τον Ταχιάο, που παίρνει ποσοστό 31,9% εναντίον 11,7%.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Από το Blogger.