Υπό διάλυση η ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων

featured image

Προς διάλυση οδεύει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, καθώς η γνωμοδότησή του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής ήταν ομόφωνα αρνητική.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε ο Alpha, το συμβούλιο έκρινε ότι αν μία Κοινοβουλευτική Ομάδα έχει μείνει με πέντε βουλευτές, εκ των οποίων ο ένας δεν είναι εκλεγμένος με το κόμμα που εκπροσωπεί, τότε η Κοινοβουλευτική Ομάδα διαλύεται.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Έτσι, αν ο Πάνος Καμμένος κάνει πράξη την «απειλή» του να διαγράψει τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλο, τότε η ΚΟ των ΑΝΕΛ θα διαλυθεί αυτομάτως.

Το θέμα θα συζητηθεί στην αυριανή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Καμμένος έδωσε διορία μέχρι το πρωί της Παρασκευής στον Θανάση Παπαχριστόπουλο να παραδώσει την έδρα του, αλλιώς θα τον διαγράψει.

«Συνεδρίασε η ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ομόφωνα ζητήσαμε από τον κ. Παπαχριστόπουλο μέχρι την αρχή της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ να παραδώσει την έδρα στους ΑΝΕΛ, όπως είχε υποσχεθεί, ώστε να αναλάβει την ευθύνη πλέον ο πρωθυπουργός αλλά και ο κ. Κουίκ για την ψήφιση ή όχι της συμφωνίας αυτής, και, βεβαίως, την εφαρμογή της απόφασης του Παπαχριστόπουλου, την έδρα να μην την κρατήσει για τον εαυτό του, αλλά να την παραδώσει στους ψηφοφόρους των ΑΝΕΛ«, δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης της ΚΟ των ΑΝΕΛ, ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε: «Αν ο κ. Κουίκ το κάνει αυτό με την παραίτησή του ή με την παραμονή στην ΚΟ θα ήταν δική του ευθύνη και οτιδήποτε συνέβαινε από εκεί και πέρα».

«Ο κ. Παπαχριστόπουλος αρνήθηκε να το κάνει, λέγοντας ότι έχει υποσχεθεί στον κ. Βούτση να ψηφίσει την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Του ξεκαθαρίσαμε ότι εμείς δεν μπορούμε, πλέον, να ανεχθούμε άλλη παράταση αυτής της ιστορίας. Στην πρώτη ψηφοφορία το δεχθήκαμε, με την έννοια ότι είχε πει ότι θα παραδώσει την έδρα, από εκεί και πέρα δεν υπάρχει πιθανότητα οι ΑΝΕΛ, με όποιο κόστος κι αν έχει αυτό, να επιτρέψουμε μέλος της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας να εκτελέσει τη Μακεδονία», τόνισε ο κ. Καμμένος.

«Αύριο το πρωί, λοιπόν, με την έναρξη της συζήτησης, αν ο κ. Παπαχριστόπουλος δεν κάνει πράξη την υπόσχεσή του να παραδώσει την έδρα στους ΑΝΕΛ, με επιστολή μου θα διαγραφεί από την ΚΟ», υπογράμμισε ο Π. Καμμένος, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση αποσαφήνισε ότι «(τον διαγράφω) με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για την Κοινοβουλευτική Ομάδα».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Από το Blogger.