Μπακογιάννης: Επιχειρησιακό σχέδιο για την Αθήνα κοστολογημένο με συγκεκριμένες πήγες χρηματοδότησης

featured image

«Eτοιμαζόμαστε να παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο κοστολογημένο πρόγραμμα, ένα επιχειρησιακό σχέδιο-όχι αυτό του παρελθόντος με ωραία φυλλάδια και ωραίες φωτογραφίες- το οποίο θα μας συνοδεύει τα επόμενα χρόνια και  αποτυπώνει ξεκάθαρα τις δεσμεύσεις μας αλλά και το πού θα βρούμε τα χρήματα» είναι το μήνυμα που έστειλε ο Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας για την υποψηφιότητά του για τον δήμο Αθηναίων στον ραδιοφωνικό σταθμό News247.

Ο Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στην πρωτιά που πέτυχε το 2018 η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ανάμεσα στις 13 Περιφέρειες της χώρας , στην απορρόφηση κονδυλίων ΕΣΠΑ για μεγάλα και μικρότερα έργα που ήδη γίνονται τονίζοντας: «Δεν έχει να κάνει με εμένα, τα εύσημα ανήκουν σε μία ολόκληρη ομάδα ανθρώπων η οποία δούλεψε πάρα πολύ σκληρά και πάρα πολύ συστηματικά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Στο ερώτημα αν αυτό μπορεί να γίνει και στον Δήμο της Αθήνας, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων ήταν σαφής : «Βεβαίως γίνεται και στο Δήμο της Αθήνας. Έχουμε εθνικούς πόρους, έχουμε ευρωπαϊκούς πόρους, έχουμε νέα σύνθετα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία μπορούμε να σχεδιάσουμε. Το έχουμε κάνει στην Περιφέρεια, το έχουμε κάνει, για παράδειγμα, στον Ασωπό, το έχουμε κάνει και με  το Φυσικό Αέριο. Είναι κάτι το οποίο γίνεται. Δεν πάμε να ανακαλύψουμε την Αμερική. Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι εύκολο, απαιτεί δουλειά μυρμηγκιού. Απαιτεί υπομονή και επιμονή».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Από το Blogger.