Πετρόπουλος για 120 δόσεις: Θα προχωρήσουμε ακόμα και αν διαφωνήσουν οι θεσμοί

featured image

Ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ «News 24/7 88.6» αναφέρθηκε στο ζήτημα της ρύθμισης των 120 δόσεων και την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει ακόμα και αν διαφωνήσουν οι θεσμοί.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «μέσα στον Απρίλιο θα καταθέσουμε το σχετικό νομοσχέδιο ώστε να ισχύσει από τη δημοσίευση στο ΦΕΚ μέχρι το τέλος Απριλίου. Θα αφορά όσες εισφορές έχουν δημιουργηθεί μέχρι 31/12 2016. Η ωφέλεια θα φτάσει κατά μέσο όρο μέχρι και 60% Η ρύθμιση των 120 δόσεων δεν αφορά τις εισφορές του 2019. Όποιος δεν τις καταβάλλει κάθε μήνα θα κριθεί ως κακόπιστος. Το συνολικό ποσό των οφειλών είναι 16,2 δισ. και αφορά 900.000 ανθρώπους. Από αυτούς οι 80.000 δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη και επιτέλους θα πάρουν. Πρόκειται για ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες. Θα ενταχθούν και οφειλές επιχειρήσεων σε δεύτερο χρόνο».

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

«Εμείς θα προχωρήσουμε στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Αυτή είναι μία άποψη τεκμηριωμένη γιατί δεν δημιουργεί δημοσιονομικό πρόβλημα», σχολίασε ο κ. Πετρόπουλος, επισημαίνοντας ότι «ακόμη και ο τεχνικός σύμβουλος του ΔΝΤ που βρισκόταν με το υπουργείο συμφωνούσε και δεν του το επέτρεψαν οι κεντρικοί παράγοντες».

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η χώρα έχει την ευχέρεια να πάρει αυτό το μέτρο, ιδεολογικό είναι το ζήτημα των πιστωτών. Η γενική συμφωνία που διέπει τη σχέση μας με τους δανειστές είναι ότι εφόσον δημοσιονομικά μπορούμε να προχωρήσουμε σε τέτοια μέτρα, θα το κάνουμε».

Όπως εξήγησε τέλος, όποιος οφείλει εισφορές για τα έτη 2017-2018 θα πρέπει να τις καλύψει τώρα στη βάση της τρέχουσας ρύθμισης. Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι δεν υπάρχει μείωση των εσόδων του ΕΦΚΑ αλλά αντίθετα υπάρχει αύξηση τον Ιανουάριο Φεβρουάριο. «Είχαμε λιγότερες αναφορές παραπόνων στο Συνήγορο του Πολίτη για το 2018 σε σχέση με το 2014» είπε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Από το Blogger.