Η τραγωδία που σημάδεψε τον Φαίδων Γεωργίτση για μια ζωή! [εικόνες]

featured imageΟ Φαιδών Γεωργίτσης, που έφυγε από τη ζωή στα 80 του χρόνια, ήταν ένας από τους ωραίος του ελληνικού κινηματογράφου. Ο ηθοποιός πρωταγωνίστησε σε πλήθος ταινιών που έγραψαν ιστορία και μία από αυτές ήταν «Οι Θαλασσιές οι χάντρες» που έδωσε το περιβόητο χαστούκι στην Ζωή Λάσκαρη.
[expander_maker more="Διαβάστε περισσότερα" less="..."] Ο Φαίδων Γεωργίτσης γεννήθηκε στη Νέα Σμύρνη το 1939 και είχε μία αδελφή, την Καίτη. Ο ηθοποιός, ωστόσο, δεν κατάφερε να τη γνωρίσει, καθώς το νεαρό κορίτσι σκοτώθηκε ενώ έπαιζε σε οικοδομή της γειτονιάς. Μιλώντας για το τραγικό περιστατικό, ο Φαίδων Γεωργίτσης είχε πει σε συνέντευξή του, πως το μόνο που θυμάται είναι τα αναφιλητά της μητέρας του.
Μετά τον χαμό της αδελφής του, ήρθαν τα χρόνια της Κατοχής. Ο πατέρας του ηθοποιού ήταν αξιωματικός στο Πολεμικό Ναυτικό και κατάφερνε ορισμένες φορές να εξασφαλίσει ένα κομμάτι κρέας για την οικογένειά του. Στα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν, ο Φαίδων Γεωργίτσης ήταν μόλις 5 ετών. Οι εικόνες που έβλεπε έμειναν για πάντα στη μνήμη του και όποτε η κατάσταση αγρίευε, ανέβαινε στις ταράτσες των σπιτιών για να βλέπει τι συμβαίνει. Βλέποντάς τον οι γειτόνισσες, ειδοποιούσαν τη μητέρα του, η οποία δεν ήθελε ο γιος της πλησιάζει σε ταράτσες μετά τον θάνατο της κόρης της. Με πληροφορίες Μηχανή του Χρόνου Πηγή: iefimerida.gr [/expander_maker]
Από το Blogger.