Μωρό «ψήθηκε» μέσα σε αυτοκίνητο όταν οι γονείς του το ξέχασαν εν μέσω καύσωνα και πέθανε από ασφυξία

featured image

Ένα μωρό οκτώ μηνών πέθανε αφότου παρέμεινε κλειδωμένο μέσα σε ένα αυτοκίνητο για τρεις ώρες, ενώ οι γονείς και η γιαγιά του είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα συνθετικής κάνναβης και είχαν αποκοιμηθεί.

Ο Isaiah Neil δεν είχε τις αισθήσεις του όταν βρέθηκε από τον πατέρα του έξω από το σπίτι της γιαγιάς του στο Ruatoki της Νέας Ζηλανδίας, στις 2 Νοεμβρίου του 2015.

An eight-month-old baby died after being left inside a boiling hot car for three hours while his parents and grandmother got high on synthetic cannabis, a court has heard

Η 54χρονη Donna Catherine Parangi, κατηγορήθηκε για την ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας αλλά αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ οι γονείς του Isaiah, ο Shane Neil και η Lacey Te Whetu, παραδέχθηκαν την ενοχή τους και είναι πλέον οι βασικοί ύποπτη της υπόθεσης.

Το δικαστήριο υποστηρίζει ότι η Parangi είναι εν μέρει υπεύθυνη για το θάνατο του Isaiah.

Ωστόσο, η αιτία θανάτου του μωρού είναι αμφισβητήσιμη καθώς μετά τη νεκροψία, ανακαλύφθηκαν επίσης μώλωπες και δαγκωνιές στο σώμα του μωρού.

Την Τρίτη, ο κ. Neil είπε στο δικαστήριο ότι κάπνισε συνθετική κάνναβη μαζί με την Te Whetu και την Parangi και αποκοιμήθηκαν για τρεις ώρες.

Ο κ. Neil είπε ότι ξύπνησε γύρω στις 3.30 μ.μ. και βγήκε από το σπίτι, από όπου βρήκε το γιο του αναίσθητο μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο είχε γίνει “φούρνος” από τον καύσωνα.

Ο πανικοβλημένος πατέρας είπε ότι μετέφερε το μωρό μέσα και ξύπνησε την Te Whetu, αλλά όταν η μητέρα είδε πως το μωρό ανέπνεε, το έβαλε στην κούνια του να ξανακοιμηθεί.

Isaiah

Περίπου στις 6 μ.μ. ο πατέρας είπε ότι ξύπνησε ξανά και βρήκε το μωρό αναίσθητο και μούσκεμα στον ιδρώτα.

Το ζευγάρι του έριξε κρύο νερό σε μια προσπάθεια να το κάνει να συνέλθει, ενώ περίμενε να φθάσει το ασθενοφόρο.

“Η γυναίκα μου ήταν σε κατάσταση πανικού. Είχαμε καταλάβει ότι είχε πεθάνει,” δήλωσε ο Neil στο δικαστήριο.

“Ήταν η χειρότερη στιγμή πανικού που έχω δει στη ζωή μου. Άρπαξε το σώμα του κι έτρεχε. Ούρλιαζε. Ήταν εκτός ελέγχου.”

Οι γιατροί προσπάθησαν να επαναφέρουν στη ζωή το μωρό, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Μια ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι το μωρό είχε υποστεί μώλωπες στο μέτωπο και στην κοιλιά του, ενώ είχε επίσης μια δαγκωνιά στο δεξί του αγκώνα.

Ο κ. Neil είπε ότι δεν είχε ιδέα πώς συνέβησαν αυτοί οι τραυματισμοί και συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι το μωρό πέθανε από θερμοπληξία.

Η δικηγόρος της Parangi, Susan Gray, δήλωσε στο δικαστήριο ότι τα σημάδια του μωρού δημιουργούν σημαντικές αμφιβολίες γύρω από την αιτία θανάτου του.

Είπε επίσης ότι ο κ. Neil ήταν αναξιόπιστος μάρτυρας, καθώς η ιστορία που κατέθεσε έχει αλλάξει πολλές φορές.

Από το Blogger.