Στο Βουκουρέστι ο Αλέξης Τσίπρας

featured image

Στο Βουκουρέστι μεταβαίνει σήμερα Παρασκευή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το πρωί θα έχει διμερή συνάντηση με τη Ρουμάνα ομόλογό του, Βιόριτσα Νταντσίλα, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα συμμετάσχει στις εργασίες της 7ης Τετραμερούς Συνόδου Κορυφής Ρουμανίας, Σερβίας, Βουλγαρίας και Ελλάδος.

Ο κ. Πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Μάρκο Μπόλαρη, τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής κ. Στέλιο Ράλλη, τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων κ. Γιάννη Μπράχο και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Μιχάλη Βερροιόπουλο.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Θέματα ανάπτυξης και περαιτέρω σύσφιγξης της συνεργασίας των δύο χωρών στις διμερείς οικονομικές και ενεργειακές σχέσεις, μεταφορών, ψηφιακής πολιτικής, και διασυνδεσιμότητας θα τεθούν κατά τη διάρκεια της διμερούς συνάντησης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα λάβει χώρα η 7η Τετραμερής Συνάντηση Ελλάδας, Ρουμανίας, Σερβίας, Βουλγαρίας, με τη συμμετοχή του Προέδρου της Σερβίας κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς και του Πρωθυπουργού της Βουλγαρίας κ. Μπόικο Μπορίσοφ, και των Υπουργών Μεταφορών.

Στο πλαίσιο της Τετραμερούς, θα συζητηθούν οι περιφερειακές εξελίξεις, η συνεργασία των χωρών στην οικονομία, θέματα διασυνδεσιμότητας με έμφαση στην ενέργεια, στις μεταφορές και στις υποδομές καθώς και η ένταξη της Σερβίας και άλλων χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, θα συζητηθεί περαιτέρω η συνεργασία των τεσσάρων χωρών για τη διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2028 (θα υπογραφεί σχετικό μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των αρμόδιων Υπουργών των Απρίλιο).

Τέλος, κατόπιν πρότασης της Ελλάδας αναμένεται να συμφωνηθεί η σύσταση Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εδαφικής Συνεργασίας μεταξύ των τεσσάρων χωρών στον οποίο καθοριστικό ρόλο προορίζεται να διαδραματίζει η πόλη της Θεσσαλονίκης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Από το Blogger.