Ευρωεκλογές 2019: Συγκέντρωση της ΛΑΕ για τον αποκλεισμό της από τη Διακομματική Επιτροπή

featured image

Ο αποκλεισμός της Λαϊκής Ενότητας από τη Διακομματική Επιτροπή για τις ευρωεκλογές έφερε την αντίδραση των μελών του κόμματος, τα οποία προχώρησαν σε συγκέντρωσή διαμαρτυρίας, έξω από το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών, επί της λεωφόρου Σταδίου 27.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί και συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της, «Λαϊκή Ενότητα - Μέτωπο Ανατροπής».

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); }); Η εξήγηση του υπουργείου για την απόφαση

Τους λόγους για τους οποίους η Λαϊκή Ενότητα δεν κλήθηκε στη Διακομματική Επιτροπή για τις ευρωεκλογές εξήγησε το υπουργείο Εσωτερικών, απαντώντας σε σχετικές καταγγελίες του κόμματος, που έκανε λόγο για αυθαίρετο και αντιδημοκρατικό αποκλεισμό του.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο επικαλείται τη σχετική νομοθεσία (εδάφιο 4 του άρθρου 28 του νόμου 4255/2014), σύμφωνα με την οποία η Διακομματική Επιτροπή για τις Ευρωεκλογές απαρτίζεται από έναν εκπρόσωπο κάθε κόμματος ή συνασπισμού που έχει εκλέξει μέλη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και από έναν εκπρόσωπο κάθε κόμματος ή συνασπισμού που εκπροσωπείται στη Βουλή εφόσον δεν έχει εκλέξει μέλη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Είναι λοιπόν προφανές, ότι η "Λαϊκή Ενότητα" δεν συμμετέχει με εκπρόσωπό της στη Διακομματική Επιτροπή, γιατί αφενός ο κ. Νίκος Χουντής έχει εκλεγεί στο Ευρωκοινοβούλιο με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου γιατί δεν διαθέτει ούτε έναν βουλευτή στο Εθνικό Κοινοβούλιο», σημειώνεται σχετικά.

Πάντως, υπήρξε διαβεβαίωση ότι η ΛΑΕ θα συμμετέχει στη Δεύτερη Διακομματική Επιτροπή για τις ευρωεκλογές, καθώς και όλοι οι άλλοι υποψήφιοι συνδυασμοί που θα ανακηρυχθούν από τον Άρειο Πάγο, όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση του :

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Από το Blogger.