Πέρασε η μεγάλη αλλαγή στο ελληνικό πρωτάθλημα

featured image

Την ανάδειξη του πρωταθλητή μέσω πλέι οφ αποφάσισαν ομόφωνα οι ομάδες που συνθέτουν τον συνεταιρισμό της Super League 1, της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου από τη νέα σεζόν -μετά την αναδιάρθρωση.

Κατά τη συνεδρίαση που διεξάγεται στα γραφεία της διοργανώτριας Αρχής, υπήρξε ομοψυχία στο να προχωρήσει αυτό το πλάνο, αντί της πρότασης για ενδιάμεσο γύρο. Η διαδικασία θα αφορά τις θέσεις 1-6, δηλαδή την ανάδειξη της ομάδας που θα πάρει τον τίτλο, αλλά και αυτών που θα εξασφαλίσουν και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια -πλην Κυπέλλου.

Αντίστοιχα οι ομάδες που βρίσκονται στις θέσεις 7-14 θα αγωνιστούν σε διαδικασία πλέι άουτ για τις θέσεις του υποβιβασμού.

Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες για τη βαθμολογία με την οποία θα ξεκινούν οι ομάδες τη διαδικασία διεκδίκησης του πρωταθλήματος ή της παραμονής στην κατηγορία, εάν θα μπαίνουν με αυτήν της κανονικής διάρκειας ή θα σχηματιστεί ειδική βαθμολογία.

Ήδη σε αρκετά πρωταθλήματα υπάρχει η ανάδειξη της ομάδας που θα κατακτήσει τον τίτλο μέσω των πλέι οφ, με τα πρωταθλήματα του Βελγίου και της Πολωνίας να είναι από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Στο τραπέζι έπεσε προς ψήφιση και η πρόταση του προέδρου της Λίγκας, Μηνά Λυσάνδρου, για διεξαγωγή ενδιάμεσου γύρου, τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, ωστόσο δεν προχώρησε. Έτσι, τα πλέι οφ θα επιστρέψουν στην Ελλάδα, αλλά πλέον θα αφορούν και τον πρωταθλητή.

Από το Blogger.