Κόλκα: Στη Ριζούπολη είχαμε τρύπες στις φόρμες από τις φωτοβολίδες

featured image

Για όσα βίωσε στο ντέρμπι «αιωνίων» της Ριζούπολης, τον Μάιου του 2003, αναφέρθηκε σε χτυπήματα από φωτοβολίδες και τόνισε πως εκείνο το πρωτάθλημα δεν έπρεπε να το πάρει ο Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Φινλανδός:

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094805172-0"); });

«Όταν φτάσαμε στο γήπεδο τα πράγματα ήταν ακόμη φυσιολογικά. Ωστόσο, για παράδειγμα, δεν μπορούσαμε να πάρουμε τις τσάντες μας από το κάτω μέρος του πούλμαν και χρειαστήκαμε την προστασία της αστυνομίας για να μπούμε. Τελικά η αστυνομία φρόντισε για τις τσάντες. Πριν πάμε στα αποδυτήρια έπρεπε να περιμένουμε 5-10 λεπτά, προκειμένου η αστυνομία να τσεκάρει ότι δεν υπήρχαν εκρηκτικά ή επικίνδυνα υλικά.

Έπειτα, υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα έπρεπε να επιθεωρήσουμε τον αγωνιστικό χώρο. Υπήρχαν σεκιούριτι, όμως ήταν διασκορπισμένοι, επομένως δεν μπορούσαμε να πάμε στον αγωνιστικό χώρο γιατί μπορεί να μας χτυπούσαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην δούμε καν τον αγωνιστικό χώρο πριν από το παιχνίδι. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε προθέρμανση, διότι οι ίδιοι οπαδοί του Ολυμπιακού μας περίμεναν.

Συνεπώς περιμέναμε ώσπου οι παίκτες του Ολυμπιακού να βγουν στο γήπεδο και πήγαμε προς την πλευρά τους για να προστατευθούμε. Έπειτα κάναμε προθέρμανση προς το κέντρο, όπου όλη την ώρα έπεφταν φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα. Μερικοί παίκτες μας είχαν χτυπηθεί από φωτοβολίδες και είχαν τρύπες στις προπονητικές τους φόρμες. Μετά την προθέρμανση πήγαμε στα αποδυτήρια υπό την προστασία της αστυνομίας. Μου έχει εντυπωθεί καλά αυτό.

Όταν άρχισε το παιχνίδι ο τερματοφύλακάς μας πήγε στην εστία και δέχθηκε ένα μπουκάλι στην πλάτη. Ήταν ξαπλωμένος για λίγο, ώσπου ο διαιτητής πήγε και του είπε ‘σήκω και παίξε’. Ύστερα απ’ όλα αυτά, χάναμε ήδη 2-0. Το ματς είχε περάσει σε δεύτερη μοίρα. Έληξε 3-0, αλλά νομίζω ότι αν γινόταν σήμερα κάτι τέτοιο, δεν υπήρχε περίπτωση να διεξαχθεί. Τα διοικητικά παιχνίδια ήταν τόσο σκληρά. Οι οπαδοί μας πέταξαν αντικείμενα και συνεπλάκησαν εκτός γηπέδου. Ίσως να ήμουν συναισθηματικά φορτισμένος, αλλά ναι, απ’ ότι φάνηκε δεν μας επετράπη να κατακτήσουμε εκείνο το πρωτάθλημα. Έπρεπε να πάει σε κάποιον άλλον…».

Πηγή: gazzetta.gr

Από το Blogger.