Αλέξης Τσίπρας για επταήμερη εργασία: Ο κ. Μητσοτάκης είπε αυτό που πιστεύει

featured image

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε καλεσμένος του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στον Alpha. Εκεί αναφέρθηκε στο ζήτημα που έχει προκύψει με τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη και την πολιτική διαμάχη για την επταήμερη εργασία.

Αρχικά ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Ο κ. Μητσοτάκης είπε αυτό που πιστεύει. Έχει βαθιά αντικοινωνική και αντιλαϊκή ατζέντα. Είναι μία θέση του κέντρου νεοφιλελεύθερων μελετών. Και μία θέση που υποστηρίζουν κάποιοι ακραίοι και στον ΣΕΒ».

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Και συνέχισε λέγοντας ότι «μετά προσπάθησε να το διορθώσει φέρνοντας σαν παράδειγμα τον Παπαστράτο. Άλλο η 7ημερη λειτουργία επιχειρήσεων. Αλλά υπάρχει πενθήμερο και 8ωρο. Όλα τα άλλα είναι υπερωρία. Επίσης υπάρχει και το ρεπό των εργαζομένων. Ακόμα και το "80 ίσχυε η επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων».

«Οι σύμβουλοί του τον απέτρεψαν να έρθει να αντιπαρατεθεί μαζί μου. Τον μέμφομαι γιατί δεν έχει το θάρρος να υπερασπιστεί τις απόψεις του», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ενώ συμπλήρωσε ότι «προσπαθεί να διορθώσει κάνοντας γκάφα με τον Παπαστράτο και σήμερα συνέχισε. Εγώ να τον κατηγορήσω για τι; Για την πολιτική αήθεια;».

Ο Αλέξης Τσίπρας για τα θετικά μέτρα ανέφερε ότι «κάθε φορά που φέρνουμε ένα θετικό μέτρο, από το 2016 ξεκινήσαμε, ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι είναι προεκλογικά».

 «Δεν θα μας πει κανένας τεχνοκράτης Ευρωπαίος τι θα κάνουμε»

Ο Αλέξης Τσίπρας στον Alpha απαντώντας σε ερώτηση για τις κατηγορίες των πολιτικών του αντιπάλων ότι έφερε το πακέτο των φιλολαϊκών μέτρων λίγο πριν τις εκλογές απάντησε ότι «οι εκλογές είναι σε πέντε μήνες αλλά τα μέτρα είναι μόνιμα».

Εξήγησε ότι τα μέτρα αυτά τα είχε προναγγείλει η κυβέρνηση ήδη από την ΔΕΘ, ότι τώρα το επιτρέπει η κατάσταση της οικονομίας και ότι τα μέτρα αυτά θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα.

Επιπλέον απευθυνόμενος προς τον πολιτικό του αντίπαλο ρώτησε: «Είναι λαϊκισμός του αίσχιστου είδους και ανέφικτα τα μέτρα και δεν θα τα ψηφίσει ή διαφορετικά γιατί τα ψηφίζει, αυτό είναι αντίφαση».

Εξήγησε ακόμα ότι το επίδομα θα είναι μόνιμο και είναι κάτι ανάμεσα στο δώρο Πάσχα και την 13η σύνταξη ανάμεσα με το ύψος της για τους δικαιούχους. «Η πολιτική μας είναι να στηρίξουμε τους αδύναμους. Η άποψη των αντιπάλων μας είναι οι αδύναμοι στον Καιάδα. Εκτιμώ ότι αυτά τα μέτρα ελάφρυνσης θα επιδράσουν θετικά».

«Η Ελλάδα δεν είναι πια στα μνημόνια. Η Ελλάδα έχει μια κυρίαρχη κυβέρνηση, η οποία έχει, μεν, κάποιους στόχους, αλλά τα μέσα για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι είναι δικιά μας δουλειά. Δεν θα μας πει κανένας τεχνοκράτης Ευρωπαίος τι θα κάνουμε. Θέλαμε όταν βγούμε από τα μνημόνια να χουμε την ελευθερία να σχεδιάσουμε, έχοντας τον κουμπαρά γεμάτο και αυτό κάναμε.

Ενώ συμπλήρωσε ότι «να δεσμευθεί ο κύριος Μητσοτάκης αν εγγυάται την μονιμότητα των μέτρων. Και αν πρόκειται για προεκλογικές παροχές γιατί τις ψηφίζει;».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ NEWSBEAST ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Από το Blogger.