Εθνικές εκλογές 2019: Επικοινωνία γένους θηλυκού για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

featured image

Η προεκλογική περίοδος για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου έχει ξεκινήσει για τα καλά και έχει έντονο το θηλυκό στοιχείο σε ό,τι έχει να κάνει με την επικοινωνία.

Έφη Αχτσιόγλου και Σοφία Ζαχαράκη δίνουν την δική τους μεγάλη μάχη. Κουμουνδούρου και Πειραιώς αποφάσισαν να εμπιστευτούν δύο πρόσωπα που σηματοδοτούν το νέο, που θέλουν να προσδώσουν τα δύο κόμματα.

Η Έφη Αχτσιόγλου για τον ΣΥΡΙΖΑ, ως αντικαταστάτρια του Δημήτρη Τζανακόπουλου, έχει κληθεί να σηκώσει το βαρύ φορτίο της επικοινωνιακής πολιτικής του κόμματος μέχρι την Κυριακή των εκλογών.

Απέναντί της βρίσκεται η Σοφία Ζαχαράκη η οποία εδώ είναι η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, από τον Μάρτιο του 2019 μετά την αποχώρηση της Μαρίας Σπυράκη για την ευρωβουλή.

Έφη Αχτσιόγλου

Η Έφη Αχτσιόγλου ολοκλήρωσε με άριστα τις προπτυχιακές σπουδές της στη Νομική του ΑΠΘ και το 2009 απέκτησε -επίσης με άριστα- το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και τις Πολιτικές Επιστήμες από την ίδια σχολή.

Εργάστηκε με ερευνητική υποτροφία στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, ενώ το 2014 ολοκλήρωσε ως υπότροφος του ΙΚΥ τη συγγραφή της διδακτορικής της διατριβής στο Εργατικό Δίκαιο, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Άρη Καζάκου. Είναι δικηγόρος Θεσσαλονίκης και από τον Ιούλιο του 2014 επιστημονική συνεργάτιδα της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες.

Έχει εργαστεί, επίσης, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και στον Τομέα Αστικού Δικαίου, Πολιτικής Δικονομίας και Εργατικού Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 2009 ως το 2013, καθώς και ως ερευνήτρια στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου

Ήταν υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015. Στον ΣΥΡΙΖΑ πέρασε από τα κομματικά όργανα, ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ ήταν μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης.

Ως Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Εργασίας ήταν υπεύθυνη για τη διαπραγμάτευση της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους Θεσμούς σε ζητήματα σχετικά με την αγορά εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης. Έχει υπηρετήσει ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ και μέλος του ΑΣΕ.

Από τις 5 Νοεμβρίου του 2016 είναι υπουργός στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Σοφία Ζαχαράκη

Η Σοφία Ζαχαράκη είναι απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Συγκριτική Παιδαγωγική και Διοίκηση Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Οργανισμών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει κάνει εξειδίκευση σε θέματα διδασκαλίας Αγγλικών στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Το 2015 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο πρόγραμμα IVLP (International Visitor Leadership Program) ως υπότροφος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ με θέμα «Ο ρόλος των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην ανασυγκρότηση Οικονομιών».

Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία. Εργάστηκε για το Υπουργείο Παιδείας στο τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς. Διετέλεσε σύμβουλος του Υπουργού σε θέματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Τον Μάρτιο του 2019 ορίστηκε Εκπρόσωπος Τύπου. Όσον αφορά το πώς ενεπλάκη με τα κοινά η ίδια είχε δηλώσει:

«Η ενασχόληση ήρθε νωρίς με τη συμμετοχή στις δράσεις της Νεολαίας της ΝΔ κυρίως στις Διεθνείς σχέσεις. Ήταν για εμένα τρόπος να εκφράσω τις αγωνίες και τις προσδοκίες μου σε μεγάλο βαθμό αλλά να γνωρίσω και πολύ ενδιαφέροντα άτομα με τα οποία είμαστε πλέον πραγματικοί φίλοι», λέει. Παράλληλα είχε αποκαλύψει ένα προσωπικό της βίωμα που την έκανε να ασχοληθεί ακόμα πιο ενεργά, που δεν ήταν άλλο από τις καταλήψεις στο Λύκειο. «Ένιωθα ότι ήθελα με κάθε τρόπο να βρω τρόπο να αντιδράσω σε πράγματα που επιβάλλονταν από λίγους με αυταρχικό τρόπο που περιόριζαν την ελευθερία των πολλών».

Από το Blogger.