Σβίγκου: Ξεκινάει ένας μεγάλος αγώνας και το παιχνίδι γυρίζει

featured image

Για «κρυφή ατζέντα» κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη, η Ράνια Σβίγκου, «στο βαθμό, για παράδειγμα», όπως σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή της στο Ρ/Σ «105,5 Στο Κόκκινο» και τον Δ. Κουκλουμπέρη, «που μιλάει για μείωση δαπανών ώστε να εξευρεθούν οι πόροι για μείωση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων, μιλάει για μείωση δαπανών του κράτους, μείωση των δημοσίων δαπανών χωρίς να αναφέρει από πού θα γίνει αυτή η μείωση, όταν γνωρίζουμε ότι είναι συγκεκριμένες οι δημόσιες δαπάνες, αφορούν σε μισθούς, σε συντάξεις, στα πέντε βασικά επιδόματα που δίνει το κράτος».

«Όταν λοιπόν σε καμία περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αναφέρεται στο από πού θα κοπούν οι δαπάνες αυτές», συνέχισε η Ρ. Σβίγκου, «καταλαβαίνουμε ότι έχει κρυφή ατζέντα. Όπως επίσης κρυφή ατζέντα έχει όταν μιλάει γενικά και αόριστα για ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος, χωρίς να αναφέρεται στους κινδύνους που ενέχει αυτό για όσους διάλεγαν αυτό το σύστημα, χωρίς να αναφέρεται στα παραδείγματα των λεγόμενων επενδυτικών κινδύνων και παραδείγματα χωρών που έχασαν τα λεφτά τους οι ασφαλισμένοι. Κι αυτό είναι βέβαια μια κρυφή ατζέντα. Την φανερώνει όμως την ατζέντα πολλές φορές, όπως έκανε την προηγούμενη βδομάδα όταν μίλησε μόνο για δύο φορολογικούς συντελεστές, καταργώντας έτσι τον υπερμειωμένο φορολογικό συντελεστή του 6% για τα φάρμακα, την ενέργεια και όχι μόνο».

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι θα πάει στην προεκλογική περίοδο χωρίς να απαντάει τίποτα και έχοντας απλώς ένα προσωπείο μετριοπάθειας. Η μετριοπάθεια, όμως, δεν είναι στο πώς μιλάς ή στις λέξεις που χρησιμοποιείς. Η μετριοπάθεια έχει να κάνει με το πρόγραμμα. Βλέπουμε ένα πρόγραμμα άγριας και σκληρής λιτότητας, όσο και αν προσπαθεί να το κρύψει ο κ. Μητσοτάκης, και αυτό σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζεται με την μετριοπάθεια την οποία επικοινωνιολόγοι τον έχουν συμβουλέψει να παρουσιάσει μέχρι τις 7 Ιουλίου».

Στο ερώτημα αν θα επιμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο debate, η Ρ. Σβίγκου απάντησε: «Εννοείται ότι θα επιμείνουμε. Θυμόμαστε εξάλλου ότι πριν λίγο καιρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε "προκηρύξτε εκλογές και θα γίνουν όσα ντιμπέιτ θέλετε" για όλα τα θέματα. Καταλαβαίνουμε ότι τώρα προσπαθεί να κρυφτεί. Θα πρέπει να εξηγήσει στους πολίτες για ποιο λόγο φοβάται την προγραμματική αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό. Είχαμε συνηθίσει, σε άλλες εποχές, να φοβούνται οι πρωθυπουργοί την αντιπαράθεση με τους επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τώρα έχουμε το παράδοξο να κρύβεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον πρωθυπουργό», υπογράμμισε διαμηνύοντας, «σε κάθε περίπτωση, εμείς με την παρουσίαση του προγράμματός μας και με τις περιοδείες που θα κάνουμε σε όλη την Ελλάδα και την επικοινωνία που θα έχουμε με τους πολίτες, δεν θα αφήσουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κρυφτεί».

Για την αποψινή παρουσίαση του προγράμματος του κυβερνώντος κόμματος, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε, «ξεκινάμε με αισιοδοξία, με αυτοπεποίθηση για το πρόγραμμά μας. Και, βέβαια, παρουσιάζοντας και το έργο που έχουμε κάνει όλη αυτήν την τετραετία. Παρόλο που η μεγαλύτερη περίοδος της κυβέρνησής μας ήταν σε συνθήκες μνημονιακής επιτροπείας, εντούτοις καταφέραμε πάρα πολλά πράγματα για το κοινωνικό σύνολο και για την οικονομία. Και γι" αυτό εξάλλου καταφέραμε η χώρα να βγει από τα μνημόνια. Και όλα αυτά θα αποτελέσουν επίσης πεδίο αντιπαράθεσης. Γιατί έχει σημασία και ποιος είναι αυτός που μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες».

«Ξεκινάει ένας μεγάλος αγώνας και το παιχνίδι γυρίζει»

Και σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, «ξεκινάει ένας μεγάλος αγώνας και το παιχνίδι γυρίζει. Όχι απλώς δεν έχει τελειώσει, αλλά τώρα αρχίζει ο προεκλογικός αγώνας και θεωρούμε ότι μέσα από τη σύγκριση των προγραμμάτων, μέσα από τη σύγκριση των πεπραγμένων, μέσα από την κατάθεση του δικού μας πολιτικού σχεδίου, ενός σχεδίου το οποίο έχει στο επίκεντρο τις ανάγκες της οικονομίας και τις ανάγκες της κοινωνίας, θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τις προσδοκίες όλων εκείνων που θέλουν η χώρα να προχωρήσει μπροστά με ασφάλεια και με αισιοδοξία.

Επί της ουσίας θα έχει τέσσερις κεντρικούς άξονες, οι οποίοι θα εξειδικευτούν σε συγκεκριμένη στοχοθεσία και μετρήσιμους στόχους. Ο πρώτος άξονας αφορά τις νέες θέσεις εργασίας με αυξημένους μισθούς και ενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Ο δεύτερος αφορά στο κοινωνικό κράτος. Ο τρίτος τη δικαιότερη φορολογία και ένα αποτελεσματικότερο κράτος για τους πολίτες. Και ο τέταρτος αφορά την ανάπτυξη με προστασία του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».

Παραλλήλως, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει στους πολίτες να συγκρίνουν το δικό του πρόγραμμα και εκείνο της ΝΔ, καθώς «από τη μία βλέπουμε, για παράδειγμα, μια ανάπτυξη με επίκεντρο τις νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες όμως θα έχουν αυξημένα δικαιώματα και αυξημένους μισθούς. Γιατί στη δική μας αντίληψη η ανάπτυξη θα πρέπει να είναι δίκαιη, θα πρέπει να είναι βιώσιμη, θα πρέπει να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κοινωνική δικαιοσύνη και με τη διανομή του πλούτου που παράγεται. Σε αντίθεση με τη Ν.Δ. η οποία θέλει μια ανάπτυξη για λίγους και εκλεκτούς, ένα μοντέλο ανάπτυξης του οποίου τα αποτελέσματα, τα είδαμε και πριν από το 2015, όπου είδαμε την μείωση του ΑΕΠ κατά 25%, όπου είδαμε την ανεργία να εκτοξεύεται στο 28%.

Οπότε και η σύγκριση των πεπραγμένων έχει ένα νόημα στο βαθμό που δείχνει ποιος είναι αξιόπιστος για να υλοποιήσει ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα το οποίο δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας», τόνισε η Ρ. Σβίγκου.

Από το Blogger.