«Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα»

featured image

«Δύο εβδομάδες μετά την ήττα του στις ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 7 Ιουλίου, γράφει το γερμανικό Spiegel Online σε άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα εκλέγει νέα βουλή στις 7 Ιουλίου»

«Αιτιολογώντας το αίτημά του ο έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι η χώρα εξέρχεται από βαθιά οικονομική κρίση και για το λόγο αυτό χρειάζεται σταθερότητα και όχι μια μακρά προεκλογική περίοδο. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε το αίτημα για πρόωρες εκλογές στις 7 Ιουλίου», αναφέρει όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle.

H ελβετική Neue Zürcher Zeitung σημειώνει στην ιστοσελίδα της με τίτλο «Νωρίτερα από ότι αναμένονταν: Πρόωρη προσφυγή στις κάλπες στην Ελλάδα στις 7 Ιουλίου»: «Όλες οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν κυβερνητική αλλαγή στην χώρα. Οι σφυγμομετρήσεις τοποθετούν το προβάδισμα της Νέα Δημοκρατίας γύρω στο 10%.

Το κακό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές οφείλεται μεταξύ άλλων στα αυστηρά μέτρα λιτότητας και τις μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσε τα τελευταία χρόνια ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Οι συντηρητικοί υπόσχονται τώρα οικονομική ανάπτυξη, μείωση φορολογίας και καταπολέμηση της ανεργίας».

Από το Blogger.