Ξενογιαννακοπούλου: Να αποτρέψουμε μια μνημονιακή οικονομική και κοινωνική παλινόρθωση

featured image

Το διακύβευμα των επικείμενων εθνικών εκλογών είναι σύμφωνα με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, «είτε η επιστροφή σε μία αποτυχημένη και παρωχημένη νεοφιλελεύθερη πολιτική, είτε να προχωρήσουμε μπροστά με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα σε ανάπτυξη με δίκαιη αναδιανομή, με ενίσχυση της εργασίας, των δικαιωμάτων και του κοινωνικού κράτους», όπως τόνισε μέσω συνέντευξής της στην Εφημερίδα των Συντακτών.

«Η πρόσκληση που έχουμε απευθύνει προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις για διάλογο και συγκλίσεις είναι ανοικτή και περισσότερο από ποτέ επίκαιρη», σημείωσε στη συνέχεια, επαναφέροντας το κάλεσμα του σχήματος ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία σε ενεργό συμμετοχή «για να αποτρέψουμε μία μνημονιακή οικονομική και κοινωνική παλινόρθωση , όπως αποτυπώνεται στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας».

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής,  η υπουργός σχολίασε: «Αναδεικνύουν κρίση ταυτότητας και στρατηγικό αδιέξοδο».

Σε ερώτηση για το εάν έχει αποδώσει μέχρι στιγμής το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, απάντησε: «Ναι, διότι εκφράζει τη μεγάλη πολιτική και κοινωνική ανάγκη της εποχής μας. Μετά το Γαλάτσι δημιουργήθηκε μια μεγάλη δυναμική σε ολόκληρη την Ελλάδα, η οποία θα αποτυπωθεί ακόμη πιο καθαρά στις κρίσιμες εκλογές της 7ης Ιουλίου».

Τέλος, κατέστησε σαφές ότι «στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης και του Κοινωνικού Κράτους είναι σαφείς και ορατές οι διαφορές ανάμεσα στην προοδευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και το συντηρητικό νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της ΝΔ. Είναι νωπές οι μνήμες της πολιτικής του Μητσοτάκη στο Δημόσιο. Ας θυμηθούμε τις 3.000 απολύσεις, μεταξύ των οποίων καθηγητές μέσης εκπαίδευσης και σχολικοί φύλακες, τους οποίους επανέφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015».

Από το Blogger.