Αλέξης Τσίπρας: Ή θα κρατήσουμε την Ελλάδα στα χέρια μας ή θα την δώσουμε πίσω σ

featured image

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγες ώρες μετά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπου και ζήτησε τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών έκανε την κεντρική παρουσίαση στην εκδήλωση για την παρουσίαση του συνολικού προγράμματος διακυβέρνησης, για την επόμενη τετραετία έως το 2023 από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής μπροστά σε πλήθος νυν και πρώην κυβερνητικών στελεχών, στελεχών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι υπουργοί Αλέξης Χαρίτσης, Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, καθώς και ο Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε στο βάθρο για την παρέμβασή του εν μέσω χειροκροτημάτων.

Μέσα στις επευφημίες ανέφερε: «Με αυτό πείσμα θα δώσουμε αυτό τον αγώνα. Για τις αξίες τις ιδέες και το πρόγραμμά μας». Είμαστε μπροστά σας με το δικό μας πρόγραμμα που καλείται να το εγκρίνει ο ελληνικός λαός και όχι η τρόικα. Βγάλαμε τη  χώρα από τα μνημόνια και δεν ήταν καθόλου κάτι τέτοιο. Η Ελλάδα δεν είναι πλέον η χρεοκοπημένη χώρα που παραλάβαμε το 2015. Δεν είναι ο παρίας της Ευρώπης.

Τόνισε ότι αυτό συνέβη επειδή αυτή η κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, κάτι που δεν ήταν αυτονόητο και ενώ κάποιοι "επίμονα πίστευαν ότι δεν θα αντέξουμε", σε αντίθεση με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού που πίστεψε ότι μπορούμε.

Ενώ συμπλήρωσε λέγοντας: «Δεν ήταν κάτι απλό, δεν ήταν δεδομένο. Χάρη στην επιμονή όσων το πίστεψαν, η Ελλάδα δεν είναι πια η χώρα των μνημονίων, δεν είναι ο παρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι μια χώρα που ο λαός της μπορεί να είναι περήφανος ξανά».

«Πολλές φορές σφίξαμε τα δόντια και πικράναμε κάποιους και πολλούς τους δυσαρεστήσαμε. Η ανηφόρα ήταν μεγάλη και δύσκολη. Υποχρέωση μας να φτάσουμε όλοι στο ξέφωτο. Κάποιοι έπρεπε να βοηθήσουν περισσότερο ώστε να μην μείνει κανείς πίσω και να μην έχουμε απώλειες», ανέφερε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όσους επλήγησαν στα χρόνια της κρίσης: «Καταλαβαίνω την οργή των πολιτών και όσων νιώθουν κουρασμένοι. Τους καλώ να θυμηθούμε πού ηταν η χώρα πριν από 4 χρόνια και που είναι τώρα. Σήμερα η Ελλάδα έχει ξανά ανοικτό το δρόμο μπροστά της και τώρα μπορούμε να δώσουμε ανάσα σε όλους όσοι έβαλαν πλάτη στα δύσκολα», είπε.

Σήμερα η Ελλάδα είναι πάλι ασφαλής χώρα. Με υγιή δημοσιονομικά και ρυθμισμένο χρέος. Με 34 δις απόθεμα στα δημόσια ταμεία. Όλα αυτά σημαίνουν ένα πράγμα: Κανένας πια δεν μπορεί να εκβιάσει την Ελλάδα. Κανένας πια δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Την ώρα που βρισκόμαστε μπροστά στο άλμα προς το μέλλον, όλοι οι Έλληνες βρισκόμαστε ενώπιον μιας ιστορικής απόφασης. Ή θα κρατήσουμε την Ελλάδα στα χέρια μας. Ή θα την δώσουμε πίσω σε αυτούς που μας χρεοκόπησαν».

 

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

Από το Blogger.