Ρήγας: Η χώρα μας θα υπερασπιστεί στο ακέραιο τα εθνικά της συμφέροντα

featured image

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας σε συνέντευξη του στο 1ο Πρόγραμμα της ραδιοφωνίας της ΕΡΤ μεταξύ άλλων ότι: «Η Τουρκία αμφισβητεί αλά καρτ τις διεθνείς συνθήκες και το Δίκαιο της θάλασσας και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο διεθνής παράγοντας».

«Η ΕΕ είναι σε πλήρη γνώση των όσων συμβαίνουν και είναι δεδομένη η στάση που έχει τηρήσει, ενώ οι ΗΠΑ έχουν ήδη στείλει μήνυμα στην Τουρκία, πιέζοντας την να σταματήσει τις όποιες προκλητικές ενέργειες, έχει και αυτό το στοιχείο τη σημασία του», σχολίασε σχετικά.

Ο κ. Ρήγας αφού δήλωσε ότι «Έχει αναγνωριστεί η προσπάθεια της χώρας μας για να υπάρχει στην περιοχή μόνιμη ειρήνη. Ταυτόχρονα, με τις πολλαπλές συνεργασίες που γίνονται αξιοποιούνται οι οικονομικές δυνατότητες και οι συνεργασίες που χρειαζόμαστε. Σε αυτό το πλαίσιο θα παραμείνουμε σταθεροί» παρατήρησε ότι «βεβαίως η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα είναι έντονη και διαμορφώνει ενέργειες που δεν συμβάλλουν στην ειρήνη στην περιοχή». Πρόσθεσε πως «δεν χρειάζεται να σηκώνονται διαρκώς οι τόνοι», ενώ επανέλαβε ότι «οι επαφές στο πλαίσιο των ΜΟΕ θα συνεχιστούν και στην Τουρκία, με σκοπό την πρόληψη και την αποφυγή των όποιων εστιών έντασης είναι πιθανόν να δημιουργηθούν σε όποιες περιπτώσεις διεξαγωγής στρατιωτικών δραστηριοτήτων».

«Θέλω να πιστεύω ότι η Τουρκία δεν θα προχωρήσει σε παραπέρα προκλητικές ενέργειες, σε κάθε περίπτωση όμως είναι αυτονόητο πως η χώρα μας θα υπερασπιστεί στο ακέραιο τα εθνικά της συμφέροντα», διεμήνυσε.

Τέλος, σχολιάζοντας το άρθρο του κ. Σημίτη στην «Καθημερινή» ο κ. Ρήγας παρατήρησε ότι «το συγκεκριμένο άρθρο αφήνει τα περιθώρια να αμφισβητήσει κάποιος το δίκαιο που είναι με τη χώρα μας σε ό,τι αφορά τις διεθνείς συνθήκες». «Επειδή ο κ. Σημίτης έχει σοβαρές ευθύνες τόσο για τα εθνικά θέματα όσο και για την οικονομική κρίση, τουλάχιστον, όταν κάνει τέτοιες δηλώσεις, να αναλογίζεται τα πεπραγμένα της δικής του περιόδου και πόσο επώδυνα ήταν για τη χώρα μας», προέτρεψε τον πρώην πρωθυπουργό.

Από το Blogger.