Ο Νίκος Αλιάγας ντυμένος φουστανελάς έσυρε τον χορό στο πανηγύρι του χωριού του

featured image

Πιστός στις ελληνικές παραδόσεις είναι ο Νίκος Αλιάγας, ο οποίος γι’ ακόμη ένα καλοκαίρι βρέθηκε στη γενέτειρά του το Μεσολόγγι για τις διακοπές του, ενώ συμμετείχε και στο εθιμοτυπικό του πανηγυριού, στο χωριό Σταμνά, στο Αιτωλικό.

Πρόκειται για το γνωστό πανηγύρι της Αγίας Αγάθης και το έθιμο με τους φουστανελάδες κρατά από τα πρώτα χρόνια μετά την απελευθέρωση του 1821.

Και για το έθιμο αυτό, ο Αλιάγας φόρεσε την παραδοσιακή φουστανέλα, ακολούθησε τους υπόλοιπους, ενώ έσυρε και πρώτος τον χορό. Μάλιστα, ο παρουσιαστής του γαλλικού ραδιοσταθμού Europe 1 ανέβασε στο λογαριασμό του στο Instagram, σχετικό βίντεο όπου στο μήνυμα με το οποίο το συνόδευσε, έγραψε μεταξύ άλλων πως  χορεύει για τους προγόνους του, την πατρίδα του, τη ζωή και την ελευθερία.

 

View this post on Instagram

 

Je danse pour honorer les vivants et ceux qui ne sont plus parmi nous, je danse pour Sainte Agathe, je danse par respect pour la terre qui me fait naitre et qui un jour me recouvrira, je danse la liberté et la vie. #stamna #Etoliko #messologgi

A post shared by nikos aliagas (@nikosaliagas) on Aug 22, 2019 at 2:14pm PDT

Από το Blogger.