Ποιο είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο του μπάνιου σας και πώς να το καθαρίσετε

featured image

Το μπάνιο είναι ένας από τους χώρους του σπιτιού που θέλει αρκετά συχνό καθάρισμα για λόγους υγιεινής. Αποτελεί μια γνωστή εστία πολλών μικροβίων, ορισμένα από τα οποία είναι επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται και εντερικοί παθογόνοι οργανισμοί.

Ποιο είναι, όμως, το πιο βρώμικο αντικείμενο του μπάνιου σας και πώς πρέπει να το καθαρίζετε; Ο λόγος για το πιγκάλ της τουαλέτας και ενώ οι περισσότεροι το χρησιμοποιούν καθημερινά, ωστόσο δεν φροντίζουν να το καθαρίζουν σωστά και συχνά.

Η κακή συντήρηση του πιγκάλ συμβάλει στη μετάδοση γαστρεντερικών ιών και εντερικών παθογόνων οργανισμών, ενώ πέρα από αυτό, μπορεί να δημιουργηθούν εστίες μετάδοσης και ανάπτυξης επιδερμικών νοσημάτων.

Για να το καθαρίσετε αποτελεσματικά, φροντίστε να ρίχνετε ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι μέσα στη λεκάνη σας, μία φορά την εβδομάδα και να τοποθετείτε εκεί και το βουτσάκι για μερικές ώρες. Κατόπιν, τρίψτε το βουρτσάκι μέσα στη λεκάνη και τραβήξτε το καζανάκι (και δύο φορές αν χρειαστεί) έτσι ώστε να ξεπλυθεί καλά το βουρτσάκι.

Τα οξέα του ξιδιού πέρα από το ότι θα απολυμάνουν το βουρτσάκι και τη λεκάνη θα διώξουν και τα άλατα που δημιουργούνται στο εσωτερικό της λεκάνης. Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα ενισχύστε το διάλυμα με ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα. Η χημική αντίδραση των στοιχείων που θα προκληθεί θα επιφέρει εντυπωσιακό καθάρισμα ανάμεσα στο τριχωτό του βουρτσακίου.

Από το Blogger.