Όσο λιγότερο στρες τόσο πιο γερό ανοσοποιητικό

featured image

Το Stressveda είναι ένα μοναδικό συμπλήρωμα διατροφής ειδικά σχεδιασμένο ώστε να  βοηθά με φυσικό τρόπο στην αποκατάσταση της ισορροπίας όταν υπάρχουν καταστάσεις άγχους, έντασης και πνευματικής κόπωσης:

Βοηθά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του άγχους, της νευρικότητας και της ψυχικής κόπωσης Συμβάλλει στη βελτίωση της πνευματικής απόδοσης και την ομαλή φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος Προστατεύει τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες

Πώς δρα και τι περιέχει

Το Stressveda είναι μια φόρμουλα που συνδυάζει τις βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β9 (φυλλικό οξύ) κι ένα τιτλοδοτημένο εκχύλισμα ρίζας Ashwagandha. Οι βιταμίνες Β συμβάλλουν στην υγιή αντιμετώπιση του στρες και υποστηρίζουν τη φυσιολογική ψυχική δραστηριότητα και την υγεία του νευρικού συστήματος. Το Ashwagandha είναι ένα προσαρμογόνο (adaptogen) βότανο της Αγιουρβεδικής παραδοσιακής ιατρικής. Τα Προσαρμογόνα βότανα βοηθούν στην αύξηση της ικανότητας του οργανισμού να αντιστέκεται σε φυσικούς, χημικούς ή βιολογικούς παράγοντες, έχουν ομαλοποιητική επίδραση στην αντιμετώπιση του στρες και είναι γενικά ασφαλή και χωρίς παρενέργειες σε κανονικές δόσεις.

Οι Βιταμίνες Β καθώς και τα περιεχόμενα θρεπτικά συστατικά χολίνη, ινοσιτόλη, βιοτίνη προέρχονται από οργανικό γκουάβα (Guava), οργανικό βασιλικό (Holy Basil) και οργανικό λεμόνι. Το βότανο Ashwagandha εμπεριέχεται στο Stressveda με τη μορφή του κλινικά αποδεδειγμένου εκχυλίσματος KSM-66® Ashwagandha, που ενισχύει την ικανότητα του σώματος να αυτορρυθμίζει βασικά οργανικά συστήματα – ειδικότερα, το νευρολογικό, το ανοσοποιητικό, το αναπαραγωγικό, το ενδοκρινικό και το σύστημα παραγωγής ενέργειας. Συνολικά, το Stressveda είναι 100% οργανική φόρμουλα πιστοποιημένη από το USDA, μη γενετικά τροποποιημένη (non-GMO), κατάλληλη για χορτοφάγους, χωρίς γλουτένη και χωρίς παρενέργειες

Πώς επηρεάζει το στρες το ανοσοποιητικό

Το στρες μπορεί να επηρεάσει το ανοσοποιητικό σύστημα με δύο τρόπους:


-Δημιουργώντας χρόνια φλεγμονή που προκαλεί βλάβες στους ιστούς

-Καταστέλλοντας τη λειτουργία των κυττάρων του ανοσοποιητικού που αντιμετωπίζουν τις λοιμώξεις

Οι στρεσογόνες καταστάσεις προκαλούν χημικές αντιδράσεις που οδηγούν στην   απελευθέρωση μεγάλου αριθμού ορμονών στο σύνολο του οργανισμού. Αυτές οι ορμόνες χρειάζονται όταν αντιμετωπίζουμε οξείες καταστάσεις για μικρό χρονικό διάστημα, όταν όμως η κατάσταση γίνεται χρόνια, τότε η ικανότητα των ορμονών να παρεμβαίνουν στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή, μείωση των λευκών αιμοσφαιρίων και αυξημένη ευαισθησία σε λοιμώξεις και βλάβες.

Η κύρια ορμόνη που απελευθερώνεται είναι η κορτιζόλη, γνωστή και ως ορμόνη του stress, η οποία δρα ως εξής:

Μειώνει την ποσότητα μιας πρωτεΐνης απαραίτητης για τη σηματοδότηση των ανοσιακών κυττάρων με αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των ανοσιακών κυττάρων, που είναι γνωστά ως λεμφοκύτταρα (Β και Τ). Τα λεμφοκύτταρα αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι του ανοσοποιητικού συστήματος. Αναγνωρίζουν τους παθογόνους εισβολείς και καταστρέφουν τα αντιγόνα. Με λιγότερα λεμφοκύτταρα, ο οργανισμός διατρέχει αυξημένο κίνδυνο λοιμώξεων, γίνεται πιο ευάλωτος σε οξείες παθήσεις και επιμηκύνεται ο χρόνος ανάρρωσης από ασθένειες και τραυματισμούς.

Η κορτιζόλη είναι απαραίτητη για τον περιορισμό της φλεγμονής στον οργανισμό, όμως σε βάθος χρόνου, οδηγεί σε καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος. Το χρόνιο στρες προκαλεί συνεχή αύξηση των επιπέδων κορτιζόλης, τα οποία με την πάροδο του χρόνου έχουν φθίνουσα ικανότητα καταστολής της φλεγμονής. Τα ανοσιακά κύτταρα χάνουν την ευαισθησία τους στην κορτιζόλη, με αποτέλεσμα το ανοσοποιητικό σύστημα να απορρυθμίζεται και η φλεγμονή να γίνεται ανεξέλεγκτη.

Παρασκευάζεται από τη FLORA Ltd., Canada και διανέμεται αποκλειστικά από τη MedMelon. Τηλ. 2310 449441, medmelon.gr

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


https://www.trelokouneli.gr/oso-ligotero-stres-toso-pio-gero-anosopoihtiko/
Από το Blogger.