Υπόθεση Σειραγάκη: Την Τρίτη η απόφαση για την επιστροφή του στη φυλακή

featured image

Η εισαγγελέας Γρεβενών έχει ζητήσει την επιστροφή του καταδικασθέντος παιδεραστή στη φυλακή

Την ερχόμενη Τρίτη, 26 Μαΐου, αποφασίζει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών για το εάν ο παιδεραστής Νίκος Σειραγάκης θα επιστρέψει η όχι στη φυλακή, μετά την αποφυλάκισή του υπό όρους στις 22 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται πως ο Σειραγάκης, ο οποίος τελεσίδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη κάθειρξη 401 ετών, με εκτιτέα τα 25 χρόνια, για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης, σε βάρος 36 παιδιών στο Ρέθυμνο, αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Γρεβενών στις 22 Απριλίου, έχοντας εκτίσει μόλις τα δύο πέμπτα της ποινής του.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

Η αποφυλάκιση του παιδεραστή είχε γίνει μετά την αλλαγή του ποινικού κώδικα, το περασμένο καλοκαίρι, λόγω της καλή συμπεριφοράς που είχε επιδείξει κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού του.

Ωστόσο, ο Σειραγάκης συνελήφθη εκ νέου στις 8 Μαΐου με εντολή του εισαγγελέα Γρεβενών για παραβίαση ενός από τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί. Ειδικότερα, σύμφωνα με το βούλευμα με βάση το οποίο έγινε δεκτή η αίτηση της αποφυλάκισής του ο παιδεραστής του Ρεθύμνου ήταν υποχρεωμένος να κυκλοφορεί στη Θεσσαλονίκη εντός του Δήμου Καλαμαριάς.Όμως, ο ίδιος εντοπίστηκε στην περιοχή της Μενεμένης και μετά από παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, κινήθηκε η διαδικασία προκειμένου να συλληφθεί ξανά.


Μεθαύριο Τρίτη, 26 Μαΐου, συνεδριάζει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών προκειμένου να αποφασίσει αν ο παιδεραστής θα επιστρέψει οριστικά στη φυλακή. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Γρεβενών στην πρότασή της έχει εισηγηθεί την επιστροφή του με το ακόλουθο σκεπτικό:

«Ο Νίκος Σειραγάκης, κατά την αποφυλάκιση του, 22 Απριλίου 2020, είχε προς έκτιση υπόλοιπο ποινής 7 ετών, 10 μηνών και 25 ημερών. Όμως, όπως προκύπτει από έγγραφο του αστυνομικού τμήματος Καλαμαριάς αλλά και από την αναφορά του ανθυπαστυνόμου Π.Γ., στις 8 Μαΐου 2020 αναζητήθηκε από αστυνομικούς στη διεύθυνση που είχε δηλώσει στην Καλαμαριά και εξακριβώθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας, από ένοικο της οικοδομής, ότι δεν διαμένει στη δηλωθείσα ως άνω διεύθυνση και είναι παντελώς άγνωστο άτομο στην περιοχή. (. …) Χωρίς να αιτηθεί προηγουμένως την τροποποίηση των υποχρεώσεων που του επιβλήθηκαν δύναμη βουλεύματος ως προς τον τόπο διαμονής του και χωρίς να εκδοθεί σχετικό τροποποιητικό βούλευμα, που να του επιτρέπει για βάσιμο λόγο να αλλάξει τον τόπο αυτό, εξωτερίκευσε τη βούληση του να μην υποβάλλει τον εαυτό του στο ως άνω στάδιο εκτέλεσης της ποινής του, κατά τον χρόνο της δοκιμασίας του».

Πηγή: cretalive.gr

[/expander_maker]

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


https://www.trelokouneli.gr/ypothesi-seiragaki-tin-triti-i-apofasi-gia-tin-epistrofi-toy-sti-fylaki/
Από το Blogger.