Ακαταλληλη για μπάνιο η παραλία του Αστέρα Βουλιαγμένης

featured image

Ποια η αλήθεια για όσα ψιθυρίζονται στους κύκλους της υψηλής κοινωνίας για την πασίγνωστη παραλία του Αστέρα Βουλιαγμένης;

Η ακριβότερη οργανωμένη παραλία της Αττικής στον Αστέρα Βουλιαγμένης, το πρώτο Four Seasons ξενοδοχείου της Ελλάδας, ενώ διαθέτει γαλάζια σημαία, εμφανίζεται ξαφνικά στη λίστα του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) ως ακατάλληλη για κολύμβηση.

Το γεγονός αυτό προκαλεί, προφανώς, ερωτήματα τα οποία χρειάζονται απάντηση αρμοδίως. Ποια είναι η αλήθεια; Είναι κατάλληλη ή ακατάλληλη για κολύμβηση η συγκεκριμένη παραλία;

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) δημοσίευσε τη λίστα με τις κατάλληλες και ακατάλληλες για κολύμβηση παραλίες της Αττικής.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

Με μία ματιά στους πίνακες διαπιστώνει κανείς πως η παραλία του Αστέρα Βουλιαγμένης έχει οριστεί με το σήμα «Α» ως ακατάλληλη.

Πρόκειται για μία από τις πιο προβεβλημένες παραλίες της Αττικής, με ακριβές ομολογουμένως παροχές. Να θυμίσουμε πως μετά την άρση της καραντίνας, όταν άνοιξαν οι οργανωμένες παραλίες, πολύς κόσμος βρέθηκε στον Αστέρα για μπάνιο και πλήρωσε το σετ (ομπρέλα – δύο ξαπλώστρες) στην τιμή των 80 ευρώ.

Στο σημείο λειτουργεί φυσικά και το ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, το οποίο ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του στις 12 Ιουνίου.

Είναι το πρώτο Four Season ξενοδοχείο στην Ελλάδα, ιδιοκτησίας της κοινοπραξίας AGC Equity Partners, με επενδυτικά κεφάλαια από το Αμπου Ντάμπι και το Κουβέιτ, άλλα αραβικά κεφάλαια και τον τουρκικό όμιλο Dogus.

Δεν μπορούμε συνεπώς να μην επισημάνουμε το γεγονός ότι η διάσημη αυτή παραλία της Αττικής να κρίνεται ως ακατάλληλη (σύμφωνα πάντα με το ΠΑΚΟΕ), ενώ παράλληλα να έχει λάβει και γαλάζια σημαία για το 2020.


Οι Έλληνες πολίτες, αλλά και οι τουρίστες που ετοιμάζονται και φέτος εν μέσω κορονοϊού να επισκεφθούν τη χώρα μας, δικαιούνται να γνωρίζουν την αλήθεια.

 

 

Τα στοιχεία του ΠΑΚΟΕ

Το ΠΑΚΟΕ δημοσιοποίησε στις αρχές του Ιουνίου την έρευνά του για την ποιότητα των νερών από τις παραλίες της Αττικής. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση έγιναν δειγματοληψίες σε παραλίες που συχνάζει πολύς κόσμος.

Κάποιες από τις παραλίες που ελέχθησαν, βρέθηκαν ακατάλληλες. Επίσης, κάποιες ήταν τελείως ακατάλληλες για την υγεία των ανθρώπων.

Οι δειγματοληψίες, σύμφωνα με το Κέντρο, γίνονται σε αποστειρωμένα μπουκάλια. Αυτά ανοίγουν μέσα στη θάλασσα και κλείνουν σ΄αυτή, από την ακτή σε μήκος 5 μέτρα και σε βάθος 30cm.

Στη συνέχεια μεταφέρονται σε ψυγείο στα πιστοποιημένα εργαστήρια, όπου μέσα σε έξι ώρες γίνονται οι αναλύσεις. Οι παράμετροι που εξετάστηκαν στην έρευνα είναι οι εξής:

– Κολοβακτηρίδια

– Εντερόκοκκοι

– Ε-Coli

– Φυσικοχημικές παράμετροι (απορρυπαντικά, ορυκτέλαια, φαινόλες) και μη εργαστηριακά εκτιμούμενες

– οπτικές παράμετροι (χρώμα, επιπλέοντα αντικείμενα, θολερότητα). Κυρίως παρακολουθούνται οι ακτές που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό λουομένων, καθώς επίσης και οι ακτές που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από αισθητική, τουριστική, περιβαλλοντική άποψη κ.λπ.

 

Παραθέτουμε αναλυτικά τους πίνακες της έρευνας με τις παραλίες, επισημαίνοντας πως σε πολλά ενημερωτικά site στη συγκεριμένη είδηση έχουν «ξεχάσει» να δημοσιεύσουν τον πίνακα 1.

[/expander_maker]

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


https://www.trelokouneli.gr/akatallili-gia-mpanio-i-paralia-toy-astera-voyliagmenis/
Από το Blogger.